måndag 20 oktober 2014

Det händer på biblioteket

Den senaste tiden har jag försökt bli bättre på att utnyttja Malmö Stadsbibliotek för boklån. Detta eftersom vår lilla tvårummare på sextio kvadratmeter redan svämmar över av diverse prylar och bokhyllan sedan länge är fullproppad.

Jag har även suttit och skrivit på biblioteket, något som var oväntat trevligt. Jag gillar ju annars att caféskriva men en lördag förmiddag på biblioteket det är nästan snäppet bättre. Man känner sig liksom smart när man omges av läsande och tentapluggande människor! :)

Nu har jag gått steget längre! Jag har lusläst biblioteksprogrammen för både Lund och Malmö för att leta upp diverse godbitar. Och det är fullt av dem! Se bara på detta:

- Skrivträff på Malmö Stadsbibliotek 14/11 kl 13.00; Skrivarträff med workshop för alla som skriver, med fokus på skönlitterärt berättande. Första timmen har vi en gemensam workshop kring ett tema, sedan arbetar vi vidare med skrivövningar/skrivande.

- Att Skriva på Lunds stadsbibliotek 18/11 kl 18.00: Marguerit Duras näst sista bok, klassikern Att skriva, kom nyligen för första gången ut på svenska. Boken är ett litterärt testamente där det självbiografiska och det fiktiva smälter samman. Möt poeten och Duras-översättaren och skrivpedagogen Therése Granwald huvudlärare på Lunds författarskola. De kommer ha ett samtal om Duras värld, om skrivandet och dess konsekvenser. 

- Steampunk tebjudning Malmö Stadsbibliotek 20/11 kl 18.00: Karin Waller och Nene Ormes från Science Fiction bokhandeln berättar om fenomenet och genren steampunk och pratar om böcker.

Naturligtvis finns det massor mer för alla tycken och smaker, nästan som en mini-bokmässa på ett bibliotek nära dig. Har du spanat in programmet för just ditt bibliotek? Om inte gör det omedelbums, annars riskerar du att missa en massa roligheter! :)

Malmö stadsbibliotek

16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Eller hur! Hoppas jag ska hinna med allt!

   Radera
 2. Jag tycker också om att sitta på biblioteket och skriva. Det är en viss feeling som infinner sig där:) Vilket fint bibliotek! Och roliga saker förstås! Ska du gå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt! Jag hoppas jag ska hinna gå på allt men jag prioriterar Steampunkgrejen - den SKA jag på! :)

   Radera
 3. Bibblan är klart underskattad. Var där mycket när jag pluggade men sen har det blivit mindre. Ska nog försöka ta mig dit lite mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har kommit till ungefär samma slutsats! Varför har jag inte hängt där mer tidigare liksom? :)

   Radera
 4. Får enorm lust att vallfärda till Malmö/Lund.

  SvaraRadera
 5. Kul! Och vad många bra saker, Stadsbiblioteket här i Sthlm har förstås roliga saker på programmet men imorgon ska jag faktiskt ut till bibblan Upplands Väsby (där jag är från) och fika afternoon tea och lyssna på författarporträtt om Virginia Woolf.
  /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag kan tänka mig att alla alla bibliotek i Stockholm har massor med kul att erbjuda! Afternoon tea och Virginia Wolf låter tex. helt fab! :)

   Radera
 6. Vilken trevlig blogg! Förstår att din process varit lång men när man scrollar hela på en gång låter den väldigt imponerade och, vågar jag säga det, snabb. ;) Lovande med de refuseringar du fått och den redigering du gör nu! Jag har också inlett en redigering i höst utifrån en refusering där de påpekat problem med tempo/dramaturgi. Men allt jag lyckats åstadkomma hittills är att hacka sönder manuset till något jag inte verkar kunna pussla ihop igen...
  Lycka till med ditt manus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Agneta! Vad kul att du gillar min blogg. Grattis till en positiv refusering! Var förlaget intresserad av att läsa din omarbetade version? Jag tycker också att det är svårt att skriva om, man riskerar liksom att villa bort sig bland alla förändringar. Men jag började med en detaljerad kapiteldisposition och håller mig helt till den så här långt - det är därför jag kan hålla ett (relativt) högt tempo! :) Lycka till du också! :)

   Radera
  2. Tack för peppen. :) Önskar jag hade så bra läge som du med flera intresserade förlag! Tyvärr tyckte förlaget att mitt manus passade en något yngre målgrupp. De lät väldigt positiva till mina chansen att bli antagen om jag vände mig till ett sådant förlag istället, men det är ju lätt för dem att säga. :P Igår blev jag iaf inspirerad och gjorde en detaljplan och kunde bocka av första punkten!

   Radera
 7. Tack för tipsen, har inte tänkt på att det anordnas så mycket intressant på biblioteken. Själv föredrar jag att skriva på bibliotek, kan tipsa om Lommas bibliotek som bjuder på havsutsikt, riktigt mysigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica! Välkommen hit! Jag har inte heller tänkt på biblioteken förrän nu. Lomma låter ju fab, har aldrig varit inne där - bara utanför. Men det ska jag försöka ändra på i framtiden! :)

   Radera
 8. Det låter så mysigt att skriva på caféer och bibliotek, men jag kan fan inte koncentrera mig när det är minsta lilla ljud runtomkring. Ville typ slå ihjäl alla som vässade pennor/bläddrade på den tiden jag pluggade och skrev tentor. Känns som att riktiga författare skriver på caféer! :)

  SvaraRadera