tisdag 7 oktober 2014

Förlagssvar

Igår kväll mailade jag de två förlag som jag fortfarande inte fått svar från eftersom det nu gått drygt fyra månader sedan mitt utskick. Jag försökte vara så trevlig som det bara gick, poängterade att jag hade full förståelse för att de haft mycket att göra i och med bokmässan och att jag bara var nyfiken på var i processen mitt manus befann sig. Blev verkligen positivt överraskad när svar från det ena förlaget damp ner i mailboxen redan i morse:


Trevligt att de hör av sig och försöker förklara läget. Jag har inget emot att vänta lite till så länge jag vet att de är på gång. Nu hoppas jag att deras ambition är hållbar och att besked kommer under oktober-november. Man vill ju bara veta, eller vad säger ni!?

10 kommentarer:

 1. Ja, det vill man! Då håller jag tummarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, precis! Ja, gör det - det behövs!

   Radera
 2. Inte dåligt att de hörde av sig måste jag säga. Känns ju lite mer seriöst då :) Håller tummarna för att du får svar snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väldigt trevligt att de svarade så snabbt. Jag har hört om så många som kontaktat förlag utan att få svar så det var en positiv överraskning! Tack för tummarna, de behövs!

   Radera
 3. Det är de långa väntetiderna som tar musten ur oss!! Vi håller alla tummar vi kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Nu är jag visserligen helt inne i omskrivningen av manuset men samtidigt vill jag veta. Ja, håll tummarna att de svarar snart, snart, snart! :)

   Radera
 4. Vad bra, hoppas att det blir ännu bättre att höra av dem nästa gång, för väntandet är aldrig särskilt lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade ju varit trevligt! :P Men huvudsaken är att de svarar så att jag vet hur jag ska gå vidare!

   Radera
 5. Om man mejlar förlagskoordinator eller motsarande så brukar man alltid få snabba och trevliga svar, därmed inte sagt att man får besked, men man brukar få veta att manuset kommit fram och läses i alla fall :) Hoppas du får svar under okt-nov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var extra skönt att få svar eftersom jag skickade manuset med post - det finns ju alltid en risk att paketet försvinner innan det når förlaget! Ja, jag hoppas också det - vill ju bara veta! :)

   Radera