onsdag 8 oktober 2014

Harry Potter strikes back?

Ni har väl inte missat twitter-stormen efter JK Rowlings mystiska twitter-gåta i förrgår?


Fans världen över jobbade frenetiskt på att försöka lösa anagrammet. En av de första förslagen jag såg löd:

Harry Returns! Won't say any details now. A week off. No comment.

Det fick mig att räta på mig i kontorsstolen. Var det sant? En ny Harry Potter bok? En ny dörr in i världen jag älskar? Så coolt!

JK Rowling grusade dock mina, och andras, förhoppningar kort senare genom att hinta att en annan lösning låg närmare sanningen:

Newt Scamander's history of New York: One town, my tale

Hon skrev dessutom att meningen har med nya filmen Fantastic Beasts and where to find them att göra. Det handlar alltså inte om Harry Potter, bara om världen han lever i.

Jag får erkänna att jag blev besviken. Jag ÄLSKAR Harry Potter, det är en av de bästa bokserie jag nånsin läst. Jag älskar också JK Rowlings sätt att skriva men har inte alls gillat de mer träiga berättelser hon skrivit på senare tid. Samtidigt inser jag att en ny bok, oavsett om det varit en prequel eller sequel, hade kunnat förstöra mer än den tillfört. För Harry Potter serien är ju ganska så perfekt som den är. 

Vad tycker ni? Hade det varit kul med en ny Harry Potter-bok eller är ni nöjda med serien som den är?

4 kommentarer:

 1. Jag älskar också Harry Potter, men tyckte redan att Rowling redan förstörde så mycket med den där förbannade epilogen i sjuan. Blev så arg, arg, arg på den! :D Så tycker det är bäst att det inte kommer några uppföljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där epilogen... Tror jag gillade den första gången jag läste den men nu när jag blivit lite äldre är jag inte lika säker längre! :)

   Radera
 2. Det är väl grejen med en bra roman eller bokserie att det ska finnas öppningar för andra att fundera kring, alltså vill jag inte ha något om HP av Rowling, för då blir det som ett svar på en fråga man själv vill besvara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du har helt rätt där, berättar man allt blir det inte längre lika bra. Bättre att själv fundera på vad som händer efter slutet! :)

   Radera