söndag 12 oktober 2014

Läsutmaningen bok 13-16

Egentligen borde jag jobba nu. Jag har ett anbud som ska iväg imorgon och sitter i möte hela eftermiddagen så planen var att anbudet skulle skrivas idag. Men eftersom jag känner mig SÅ omotiverad blir det istället ett länge eftersatt inlägg om böckerna jag hunnit läsa i läsutmaningen. Jag känner igen syndromet från studietiden, när man hellre rengjorde grytor än började tentaplugga... :)

Bok #13 Four av Veronica Roth
Fyra short stories om Divergent-karaktären Four som beskriver hans liv innan han träffar Tris. I boken ingår även tre scener ur Divergent skrivna ur Fours POV (Divergent är skriven ur Tris POV). Eftersom jag älskar Divergent-serien var den här boken ett måste för mig. Det var mysigt att besöka världen med Four och Tris igen men boken var snarare extra lull-lull till en redan bra story och gav kanske inte så mycket i sig. Men gillar du Divergent-serien så rekommenderar jag ändå att du läser! 

Bok #14 Fångade själar av Rachel Vincent
Första delen i Soul Screemers serien som Anna rekommenderade till mig. Den handlar om Kaylee som kan känna på sig när människor runtomkring henne snart ska dö. Jag gillade verkligen boken, den var spännande och välskriven och jag blev definitivt sugen på att läsa fortsättningen. 

Bok #15 Att Skriva av Stephen King
Kings skrivguide börjar med ca 90 sidor biografi om hans skrivande liv. Och det är SÅ intressant. Man får läsa om refuseringarna han hängde på en spik på väggen, om glädjen när Carrie fick ett riktigt bra pocketavtal och om alkoholmissbruket som var nära att knäcka honom. Resten av boken är diverse skrivtips som beskrivs på ett ganska lättsamt och humoristiskt sätt. Den här boken är kanske inte den som lärt mig mest om skrivande men det är definitivt den som varit mest underhållande!

Bok #16 Martrådar av Mia Franck
Första boken i serien om Mati och Björknäs. Mati är en grym fotbollsspelare men när hennes syster tar livet av sig ändras allt. Mati blir en mara och märkliga saker börjar hända i Björknäs. Boken är skriven ur flera perspektiv och det tog ett tag för mig att lära mig vem som var vem, när jag väl gjort det tog spänningen över och slutet är hur spännande som helst. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen!

Four : En Divergent-samlingFörlorad själ / Fångade själar

Att skriva : en hantverkares memoarerMartrådar
Samtliga bilder lånade från www.adlibris.com

12 kommentarer:

 1. Bra jobbat med läsningen! Jag har haft en svacka och nu är det snart en massa skriv som gäller igen, men några böcker ska jag nog hinna läsa innan årsskiftet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har nu "bara" 8 böcker kvar att läsa på 2,5 månad om jag ska klara läsmålet. Tur att jag kommer kunna räkna Dödskyssen som en! :) Jag har också svårt att hinna med att både läsa och skriva men ska verkligen anstränga mig för att nå mitt mål!

   Radera
 2. Jag har kommit igång med läsningen efter en tid av bara skrivande. Man måste få input för att kunna leverera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det är så jag känner också även om jag har väldans svårt att hinna med att både skriva och läsa! Kan säga att TV-tittandet är på en minimal nivå just nu! :)

   Radera
  2. Jag har dragit ut tv-sladden...

   Radera
 3. Har också varit himla sugen på Fångade själar, kul att du gillade den. Kanske klickar hem den snart :)
  /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt bra så klicka på! :) Hoppas kunna läsa 2:an snart!

   Radera
 4. Jag har ju nått mitt läsmål för i år men det är sååå många böcker kvar som jag vill läsa och just nu går det trögt. Det är mycket annat som tar tid. Fångade själar blev jag väldigt nyfiken på. Får nog lägga till den också på önskelistan. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du redan nått målet! Då är det bara att beta av alla roligheter som ligger och väntar! Ja, kolla in Fångade själar - den var riktigt bra!

   Radera
 5. Å jag har ingen tid för läsning nu och det är så himla frustrerande. Särskilt när man är mitt i en bok och aldrig kommer vidare. Och högen bredvid sängen är stor den med. men men. Snart kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner så igen det där! Jag får verkligen anstränga mig för att hinna läsa just nu när det är rätt mkt på jobbet och jag håller ett högt omskrivningstempo. Ofta blir det inte mer än ett kapitel per kväll, men man får väl vara glad för det lilla... :)

   Radera
 6. Men åh vilken trevlig samling min mara fått landa i. Och vad kul att du gillade den!

  Måste också instämma i att det är knepigt att hinna läsa just nu, det är så mycket som ska skrivas och pratas att läsandet stryker med. Brukar försöka hinna läsa nån enstaka sida på kvällen bara för att ha läst liksom.

  SvaraRadera