tisdag 14 oktober 2014

Min allra käraste huvudkaraktär

Man har en klar bild i sitt huvud. Vet precis hur de ser ut. Vilken hårfärg de har. Kroppsform. Klädstil. Kanske finns det till och med en hel inspirationsmapp på datorn med bilder som liknar. Det är som om man känner dem - fast de inte finns.

Det kan det dock bli ändring på nu!

Gör en avatar av din allra mest älskade huvudkaraktär. Det gjorde jag idag genom att använda mitt gamla bitstrip-konto som fått en massa nya funktioner. Naturligtvis valde jag att avbilda min huvudkaraktär i Middagsmörker. Hon och jag har delat huvud i över två år nu så det känns bra äntligen få se henne på en bit papper.

Min huvudkaraktär heter Aili och är sexton år gammal. På bilden ser hon sur ut eftersom hon tvingats flytta norrut för att bo tillsammans med sin morfar. Precis som jag hatar hon snö, kyla och mörker och hon har redan insett att inget av detta är en bristvara i Norrland. :)

Nu utmanar jag er att göra egna avatarer av någon av era karaktärer. Vill ni använda er av Bitstrips hittar ni det här! Länka gärna till er avatar i kommentarsfältet så att jag får se! Have fun! :)

10 kommentarer:

 1. Jag blev jättesugen på att göra, men går det bara att göra via facebook?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det kanske! Men det finns andra program också, tex. FaceQ som är en app till mobilen!

   Radera
 2. Ser kul ut men jag är onödigt teknikdålig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, man kan inte vara bra på allt Pia! :)

   Radera
 3. Haha, jag förstår henne eftersom jag bor i Norrland :)
  Kul idé! Får se om jag hinner klämma in det, så ska jag anta utmaningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man! :) Min erfarenhet av Norrland är begränsad till barndomen så det blir mycket hittepå nu :P. Ja, prova om du har tid - var riktigt kul!

   Radera
 4. Så rolig grej! :D Tror däremot att jag kommer ha svårt att framställa en animerad bild av min huvudkaraktär... Jag gillar liksom att hennes utseende (i mitt huvud) är lite halv odefinierat för då lyssnar jag mer på hennes tankar :) Men jag kanske testar i alla fall för skojs skull!
  SV: Vad kul att du också kör på NaNo! Vad heter du? Vill gärna ha många writing buddies :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag förstår - man vet inte alltid exakt hur de ser ut! Just Aili har jag koll på eftersom hennes utseende är viktigt för storyn. Jag heter Charlotte C! Jag vill också ha många writingbuddies - hoppas att de ska hjälpa mig överleva november! :P

   Radera
 5. Vilken rolig idé. Det hade varit kul att testa. Jag har en ganska tydlig bild av hur mina karaktärer ser ut, men samtidigt är de lite suddiga. Jag känner dem nog bäst genom tankar och känslor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade en bild i samband med att jag började skriva mitt manus som jag har använt som inspiration till Aili - därför har jag ganska så bra koll på hur hon ser ut! Det var ändå kul att göra en avatar av henne för att se henne mer i sitt rätta sammanhang! :)

   Radera