torsdag 16 oktober 2014

NaNo-plott och novell

Igår var en bra skrivdag! Inte redigeringsmässigt, den biten la jag faktiskt på hyllan just igår. Istället fick var det andra skrivrelaterade projekt som fick ta plats.

Jag läste igenom novellen som jag funderar på att skicka till förlag. Den hade förvånansvärt mycket fel i sig, jag minns hur stressad jag var när den skulle iväg, så nu förstår jag varför den inte placerade sig i Fantastiktävlingen. Dock tror jag felen är ganska lätta att rätta till så det ska jag försöka hinna med ikväll så att jag kan skicka iväg den imorgon.

Jag plottade även 10 kapitel till Gryningsstjärna - mitt planerade NaNo-projekt. Manuset i råmanusfas ser ut att bli ca 15 kapitel så jag fick mao. en hel del gjort. Det var riktigt kul att planera storyn och jag börjar känna mig peppad på att börja skriva. Dessutom insåg jag att det finns vinster i att påbörja tvåan innan ettan är klar och utgiven. Jag kom på flera små detaljer som måste ändras i ettan för att tvåan ska funka som jag vill.

Ikväll ska jag på Oktoberfest men förhoppningsvis får jag till någon liten skrivtimme innan det är dags att dra på sig klackarna. Imorgon är hela kvällen reserverad åt skrivande (och lite städning tyvärr) och sedan åker vi ju till Stockholm över helgen. Jag är dock övertygad om att jag kommer kunna klämma in lite skrivande i de små luckor som uppstår och det är faktiskt allt som krävs för att man ska komma vidare! :)

8 kommentarer:

 1. Små luckor är bra luckor. Imorse hann jag faktiskt skriva nästan 45 minuter. Mörkt och riggigt, vaken, en kopp kaffe, öppna datorn och kööör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat med ett morgonpass! Det brukar kunna vara riktigt skönt - när man väl kommit ur sängen och börjat vakna till iaf! :)

   Radera
 2. Många bäckar små...på det kommer man långt. Ha så kul på festen och i helgen .)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det var en grym fest - hade riktigt kul och får sota lite grand för det idag! :)

   Radera
 3. Jag justerade också i ettan efter att jag började på tvåan. Och nu får jag justera i tvåa pga av justeringar i ettan, he he. Och allt tid räknas. Bättre en mening skriven än inget alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att det blir en hel del fix och trix mellan delarna innan den första spikas! Idag ska jag ta särskild fasta på det där med bättre än lite än inget, ska redigera och vet inte alls hur mycket jag kommer orka! :)

   Radera
 4. Vad fint att sitta och fundera på NaNo-projekt. Jag ägnar inte mitt en tanke utan tänkte bara kasta mig in, vilket jag gjort de tidigare gångerna också. Inte så att det skulle vara helt oplanerat ändå, utan mer för att det är så jag gör och planerna finns i huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju en planerare så att skriva utan plan skulle kännas hur läskigt som helst! :) Dessutom inbillar jag mig att det kommer bli lättare att hålla word-counten om jag vet vad jag ska skriva. Men det är ju min första NaNo så egentligen har jag ingen aning om vad som funkar bäst! :)

   Radera