måndag 6 oktober 2014

Omskrivningsstatus

Omskrivningen tuffar på!

Idag har jag gjort klart kapitel 9 av 21. De första nio kapitlen har inneburit massor av omskrivningar. Scener har kastats om, tagits bort och lagts till i en härlig röra. Nu börjar det dock se skapligt ut igen. Och magrare. De första 9 kapitlen har krympt från 41 000 ord till 34 500 - det är 6500 ord mindre och jag saknar inte ett enda av dem. :)

Nu väntar fyra kapitel som bara ska skrivas om lita grand. Eftersom jag redan gått igenom dem i pappersformat borde det gå ganska så snabbt att föra in ändringarna. Efter det blir det tunga kapitel igen.

Summerat känns det bra så här långt. Min kapiteldisposition gör att jag har stenkoll på vad som ska hända i varje kapitel så tiden jag lägger på att bläddra fram och tillbaka i dokumentet är minimal. Det är spännande att känna hur en ny story växer fram ur den gamla, en story som förhoppningsvis är mer spännande och fantasifull än den gamla men som fortfarande har kvar det där lilla extra som fick två förlag att refusera positivt!
Tänkarrynkor och blick-som-fastnar-på-horisont hör redigering och omskrivning till! :)

8 kommentarer:

 1. Heja, heja! Så målinriktad som du verkar vara tvivlar jag inte på dig alls! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Michaela! Känns bra att du tror på mig! :)

   Radera
 2. Kör hårt! :) Själv känner jag knappt igen mitt manus. Det finns nästan inget kvar av det gamla, mer än grundstenarna som berättelsen ska vila på :) *Pepp pepp*

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will! :) Visst är det coolt att titta tillbaka på gamla manusversioner och se hur mkt som ändrats? Jag jobbar på version 11.0 just nu, version 1.0 som jag skrev för två år sedan är en helt annan story! :) Tack för peppen!

   Radera
 3. Visst är det en härlig känsla att se sitt manus utvecklas och putsas fram i en ny dager. Heja dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Samtidigt är det lätt att bli lite förvirrad mitt i allt klippande och klistrande. Jag har redan börjar längta till den första genomläsningen då jag bättre kan se om sakerna hamnat rätt! Tack för påhejning!!! :)

   Radera