onsdag 8 oktober 2014

Skicka novell till förlag?

I förrgår fick jag veta att min novell Mechanicus ordern inte placerat sig i Fantastiktävlingen. Jag blev såklart deppig, extra mycket eftersom jag verkligen gillar min novell, och det hjälpte inte alls att juryn tyckte att de 100 bidragen som inkommit i år höll extra hög klass.

Idag har jag gaskat upp mig och funderat på vad jag ska göra med novellen istället. Noveller är ju betydligt hetare nuförtiden än för bara något år sedan och ett par förlag ger ju ut såväl digitalt som i pappersform. Är det vad jag också borde göra? Försöka få den utgiven? Tanken har aldrig slagit mig tidigare. Visst har jag noveller med i två antologier men det kändes snarare som tävling än utgivning. Dessutom vet jag inte alls hur man gör. :)

Ni som fått noveller utgivna av förlag - hur går det till? Skickar man inte novellen tillsammans med följebrev på samma sätt som man skickar in ett romanmanus? Kan man skicka till flera förlag samtidigt? Vet ni fler förlag än MIX och Epok som ger ut fantasy? Ni hör - jag behöver verkligen hjälp! :)

Jag kan förresten nämna att det var Liv Vistisen Rörby som vann tävlingen - hennes novell 9 dagar är RIKTIGT grym! Ni kan läsa den här!

Epok förlag

4 kommentarer:

 1. Går också i novelltankar, men jag kan aldrig begränsa mig när jag skriver så det får nog vänta :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det där har jag också svårt med! Noveller har en tendens att svälla okontrollerat ibland! :)

   Radera
 2. Jag har bara skickat noveller till två förlag, Eskapix och Epok. Men båda de använder sig av ett formulär på sin hemsida som man fyller i lite kort och sedan bifogar novellen till. Väldigt enkelt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, där ser man - det låter ju både praktiskt och enkelt! Tack för tipset! :)

   Radera