fredag 10 oktober 2014

Skrivplanering

Jag insåg igår att en tredjedel av oktober redan passerat. Fick lite smått panik eftersom min tanke alltid varit att jag skulle vara ganska så "klar" med omkrivningen av Middagsmörker när november och NaNoWriMo drog igång. Hög tid att lägga i en högre växel alltså!

Eftersom jag är en planeringsmänniska gjorde jag naturligtvis en plan för mitt skrivande hela vägen fram till 1 december när jag har lektörsdeadline. Den ser ut så här:

10 - 24 okt - skriv om kvarstående kapitel (kap 13-21)
25 - 31 okt - redigeringsomgång 1
1 - 14 nov - manusvila + NaNoWriMo
15 - 20 nov - redigeringsomgång 2
21 - 30 nov - Dublinresa, Stockholmsresa (läs minimal skrivtid) + kontroll av upprepade ord och annat småpill

Den största utmaningen blir givetvis planeringens första del som berör själva omskrivningen. Det har tagit ungefär en månad att skriva om de första 12 kapitlen, nu har jag bara två veckor på mig för de sista 9. Sen blir det också en utmaning att försöka få ihop en liten skrivplan till NaNo, har jag ingen plan blir det nämligen bara pannkaka! :)

Hur ser er skrivhöst ut - är den lika (självförvållat) hektisk som min? :)

8 kommentarer:

 1. Typ. Är expert på att skjuta upp saker. Skulle gärna sätta mig ner med mitt manus, jag vill verkligen skriva, men det finns så mycket annat som stjäl min uppmärksamhet (typ internet). Vart tog disciplinen vägen? Tror det skulle ha funkat bättre om jag hade vänner som skrev, men jag är nog ganska ensam om det i min krets :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internet är en stor tidstjuv men ack så kul! Jag har inte heller några vänner som skriver utan får allt stöd och pepp från er i bloggsfären. Jag tror dock att disciplin kan övas upp, jag skriver massor mer nu än när jag började för två år sedan. Det har liksom blivit en naturlig del av dagen! :)

   Radera
 2. Inom två veckor ska jag ha ettan färdig och skicka iväg den (pirrigt, pirrigt!). Sedan en intensiv planering inför Nanowrimo som jag nu bestämt mig att testa för första gången. Har planerat i huvudet ren en längre tid, nu måste jag få lite struktur på det hela. Ser SÅ fram emot att börja med nåt nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Vad kul att du också ska köra NaNoWriMo. Det är första gången för mig också. Jag kommer dock inte köra fullt ut eftersom jag har en deadline 1 dec men åtminstone halva för att pröva!

   Radera
 3. Eftersom jag överraskade mig själv med att börja tokskriva på ett romanmanus för några veckor sedan, så känns det som att jag kör ett NaNoWriMo-maraton på egen hand! Jag som trodde att jag hade hösten under kontroll, och tänkte skriva noveller efter behag. Så kan det gå, och det är ju precis som det ska vara! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du fått ett sånt oplanerat skrivflow! Bara att köra, det finns gott om tid för noveller sen! :)

   Radera
 4. Jag ska inte vara med på nanowrimo men jag känner att jag har ett bra flyt i alla fall. Fick för mig att skriva en barnbok men är osäker på hur lång en sådan ska vara. Vi får se hur det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du har flyt! Vad spännande med en barnbok, jag har också en sådan idé men känner mig lika osäker som du. Vilken åldersgrupp riktar sig din bok till?

   Radera