måndag 6 oktober 2014

Tävlingshöst

Jag surfade precis in på Annas blogg och läste till min förvåning ett inlägg om höstens novelltävlingar - lite lustigt eftersom jag planerat att skriva ett liknande inlägg idag. Men det stödjer helt klar min tes om att det pågår MASSOR med roliga novelltävlingar under hösten och vintern. Jag har hittat tre jag skulle vilja delta i:

- Andra Världar förlag söker bidrag till en antologi om Spöken. Novellen får vara max 30 000 tecken och ska kategoriseras till någon av fantastikgenrerna. Deadline 30:e november.

- Epok förlag har utlyst en postapokalyptisk e-antologitävling. Novellen får vara max 50 000 och ska utspela sig i ett framtid Sverige där smälta polarisar lagt en stor del av landet under vatten. Deadline 31:e januari.

- Melker förlag söker bidrag till en julkalender. Novellen/kortromanen ska vara mellan 25 000 och 125 000 tecken och ha någon form av julanknytning. Deadline 31 oktober.

Eftersom jag är mitt i en omskrivning OCH hoppas hinna vara med åtminstone delvis i NaNoWriMo är det inte säkert att jag hinner delta i samtliga tävlingar. Spökantologin ska jag dock försöka prioritera eftersom jag redan har en novell med i Steampunkantologin som är utgiven av samma förlag.

Dessutom har jag två noveller som jag skickade till tävlingar i augusti och där jag fortfarande väntar på resultatet. Den ena tror jag mycket på, den andra mindre. Men jag håller såklart tummarna hårt för båda! :)

2 kommentarer:

  1. Ja, men visst blir man sugen! Epoks antologi är den tredje som jag tänkt ge mig på, kräver lite planering dock... :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag känner samma sak - en HEL DEL planering behövs. Och allra helst tjäntsledigt i en månad eller tre... får ta en snack med chefen imorgon! :)

      Radera