torsdag 27 november 2014

Förlagssvar nr 3

Igår damp det ner ett mail i inkorgen från ett av de två förlag som fortfarande inte lämnat svar angående Middagsmörker. Jag tänkte direkt att "Nu är det en refusering" men se, det var det inte. De hade nämligen inte börjat läsa än. De ursäktade sig med att de var sena med manusläsningen (det var de redan för två månader sedan när jag mailade en försynt förfrågan om mitt manus) men att de äntligen skulle ta tag i manushögen. Dessutom skrev de, hör och häpna, att de varit inne på min blogg och sett att jag just nu redigerar Middagsmörker. De frågade om jag redan fått ett kontrakt, om inte undrade de om de skulle läsa den version de redan hade eller vänta på min nya.

Så smart! Genom lite enkel bloggsurfande kan de troligtvis rensa bort en del manus från sina manushögar och därmed snabbare ta sig fram till de som fortfarande är intressanta. Jag skickade in mitt manus för sex månader sedan och redigerar nu om, andra har säkert blivit utgivna eller bestämt sig för att ge ut själva. Snacka om slöseri med dyrbar tid om de läser dessa manus. Så proaktiva borde fler förlag vara!

Vad jag svarade? Att de kunde vänta på den nya versionen som förhoppningsvis kommer i januari. Den nya versionen känns så mycket bättre att det känns onödigt att de läser den gamla. Så nu är det bara att fortsätta med det sista finslipet - på söndag åker manuset till testläsare och lektör. Det ser jag fram emot!

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, eller hur! Känns som ett bra men lite ovanligt förfarande! :)

   Radera
 2. Wow, vad smart alltså. Och vad bra att du får skicka in ditt nya fräscha manus till dem då :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det - fler förlag borde verkligen jobba så! Jag är jätteglad att de får läsa det nya manuset isf det gamla! Tack!

   Radera
 3. Vad roligt att du kan skicka in din nya och fräscha version istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur - känns riktigt lyxigt! :P

   Radera
 4. Tufft att de letat sig fram till din blogg och kollat in. Och bra för dig att få ge en ny version i stället, något som du är nöjdare med. Spännande också att på söndag skicka iväg det manuset för läsningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, det får en att undra om de brukar surfa runt på skrivbloggar i etern! :P Det ska bli jättekul att skicka iväg manuset för läsning imorgon och sedan, förhoppningsvis, till förlagen igen efter nyår någon gång!

   Radera
 5. Det var smart att ta sig tid att kolla in din blogg. Det bespar dem onödigt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Förlaget blev faktiskt lite extra intressant för mig nu (haha, som om jag skulle kunna välja förlag själv! :P)

   Radera
 6. Smart och bra. Ett nytt sätt att spara tid. Och något kul att vänta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom tid verkar vara en bristvara för de flesta förlag är det definitivt ett smart tillvägagångssätt! Ser fram emot att ha den nya manusversionen klar!

   Radera