tisdag 25 november 2014

Läsutmaningen bok 17-20

Jag är hemma från Dublin! Landade sent igår kväll och har nu packat upp och packat nytt eftersom jag tar tåget till Stockholm efter lunch. Ska på konferens i två dagar och sedan på gruppchefsmöte på huvudkontoret i Solna (är just nu tillförordnad gruppchef för min grupp eftersom ordinarie gruppchef är föräldraledig).

Insåg mitt i alltihop att det var ett tag sedan jag redogjorde för de böcker jag läst i Läsutmaningen. Mini-recension för bok 16-20 kommer därför här:

Bok #17 Dödskyssen av Sofia Fritzon
En följtetong som gavs ut i sju delar men som även kan köpas som hel bok. Berättelsen handlar om dödsängeln Iza som träffar Simon "i jobbet" och blir förälskad. Det är en mycket välskriven och spännande historia som jag verkligen rekommenderar!

Bok #18 Eldbunden av Ylva Lee Lindell
Första delen i en triologi som handlar om föräldralösa Mindra som har en tendens att sätta fyr på både det enda och andra i sin omgivning. När hon träffar Bastian öppnar en helt ny värld upp sig för henne, en värld som passar henne betydligt bättre än den vanliga.

Bok #19 Röd som blod av Salla Simukka
Första boken i en triologi som handlar om Lumikki Andersson, en speciell tjej med förmågor som vida överträffar de som en vanlig gymnasietjej brukar besitta. Lumikki hittar blodiga sedlar i mörkrummet på skolan och det blir upptakten till en spännande historia fylld av snö, blod och rysk maffia. En spännande bok och jag ser verkligen fram emot tvåan som kommer på svenska i april nästa år.

Bok #20 Lova av Eva Ludvigsen
Boken handlar om Lova som flyr sitt vanliga liv i Sverige och hamnar på en farm i en den Australiensiska outbacken. Där träffar hon den charmiga veterinären Chris men hon har svårt att släppa det förflutna och våga falla för honom. En varm och mysig chick-flik!

23449738 21470276 Omslagsbild: Röd som blod 23502442

2 kommentarer: