söndag 2 november 2014

NaNo-revansch

NaNoWriMo:s andra dag har gått betydligt bättre än den första! La upp dagens arbete tvärt om jämfört med igår och började med att skriva på NaNo-manuset och sparar redigeringen till senare ikväll. Det gav resultat. 2332 ord att lägga till de stackars 301 jag fick ur mig igår. Jag ligger alltså fortfarande efter men det gör inte så mycket. För mig är dags-kvoten bara en rolig målsättning eftersom jag ändå inte kommer kunna köra all in med hänsyn till min pågående redigering av Middagsmörker.

Det som betyder mer än själva wordcounten är min känsla. Det har varit SÅ kul att skriva nytt. Även om Middagsmörker skrivits om i flera omgångar är det evigheter sedan jag skrev något helt nytt. Jag har saknat det. Saknat att få skapa helt nya meningar istället för att skriva om eller redigera redan befintliga. Texten har flutit ur fingrarna och det känns spännande att följa mina karaktärer på nya äventyr. Mitt NaNo-manus (som även går under namnet Gryningsstjärna) är nämligen uppföljaren till Middagsmörker!

De ord jag fick ihop igår och idag fyller hela kapitel 1 så imorgon börjar jag skriva på kapitel 2. Då anländer min hjältinna till Svalbard, en plats jag själv velat resa till länge och nu får besöka genom hennes ögon. Det ska bli kul! :)

Mitt extremt hemmagjorda NaNo-cover för Gryningsstjärna! :)

12 kommentarer:

 1. Jäklar vad du är hård! Är så sjukt imponerad över hur mycket drive du har! Peppar mig också!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det peppar mig att du skriver så snälla saker! :) Verkar ju gå riktigt bra för dig - bra jobbat!!!

   Radera
 2. Vilket fint omslag. Mitt blev så amatörmässigt att jag tog bort det haha! Speciellt när jag såg vilka fina omslag en del lagt upp :) vad duktig du är som redigerar och nyskriver samtidigt, det är sjukt bra gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst gör vissa riktigt snygga omslag! Man blir ju grön av avund! :P Vi får se hur det går med dubbelarbetet framöver - helg har ju fördelen att det helt enkelt finns fler timmar att skriva/redigera på än det gör under arbetsveckan! :)

   Radera
 3. Härligt att du fick lite revansch! Riktigt bra jobbat att dubbelskriva sådär. Tummen upp för omslaget också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!!! :) Man blir lite schizofren av att jobba med två manus samtidigt men jag har ju åtminstone fördelen att det är samma karaktärer i båda! Vad kul att ni gillar omslaget, gjorde det mest på kul när jag pausade i NaNo-skrivandet! :P

   Radera
 4. Härligt när det lossnar! Kör på maxfart och öka hela tiden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Haha, maxfart lär det kanske inte bli men åtminstone en söndagstur typ... :P

   Radera
 5. Vad fint! Och det är klokt att inte stirra sig galen på wordcount, det brukar ju dessutom bli mer ett tag och mindre igen och mer igen, alltså upp och ner. Huvudsaken är ändå att det känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen svårt att planera in tid och ork så att den där wordcounten uppnås varje dag. Jobb, redigering, livet - alla gör de sitt bästa för att komma emellan! :)

   Radera
 6. Huvudsaken är att komma framåt, så bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det är verkligen mitt mål - att skriva något varje dag på nya manuset. Blir det 167 ord istället för 1667 så gör det egentligen inte så mycket!

   Radera