tisdag 4 november 2014

Tre skrivprojekt samtidigt är två för mycket

Jag börjar inse att jag satt mig själv i en omöjlig sits. Just nu har jag tre skrivprojekt som pågår samtidigt. Det i kombination med ett jobb som just nu kräver en hel del tid och kraft är inte optimalt. Samtidigt varken vill eller kan jag ge upp något av projekten. Så jag har fått planera om. Det går nämligen INTE att redigera ett manus, skriva på ett annat och planera ett tredje på en och samma dag. Dygnet är för kort och hjärnan räcker inte till. Därför kommer de olika projekten från och med nu planeras in på olika dagar.

Idag är det GETTO-planering på favorithaket Green Lion igen. Lillebror är på Skånevisit och det missar jag under INGA omständigheter. Lyckligtvis har jag redan skrivit 600 ord på NaNo-manuset idag och kan jag bara få ihop ett par ord till är jag nöjd.

Imorgon kommer jag enbart fokusera på redigeringen av Middagsmörker. Jag har inte råd att tappa fart när december närmar sig med stormsteg.

Och så kommer veckan och november fortsätta!

Jag har förresten fått låna ett Ipad-tangentbord av min kollega. Guld är det! Perfekt när datorn är för stor och tung att släpa med på tex. tågresor till möten mm. Skrev i appen SimpleNote och mailade sedan texten till mig själv så att jag kunde klippa in den i Word. Funkade hur bra som helst!

Hoppas i hemlighet att kollegan ska glömma bort att jag har lånat tangentbordet men gör hon inte det köper jag garanterat ett själv! :)

Skarpt test - kort fika och skriv-paus mellan två möten!

10 kommentarer:

 1. Wow, tre projekt samtidigt! Låter lite galet, men samtidigt lite härligt. Kanke ett bra sätt att strunta i de oviktiga detaljerna? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest galet skulle jag säga! :P Men om det är någon gång man ska utmana sig så är det väl i november? :)

   Radera
 2. Åh ett sånt där tangentbord kanske man skulle önska sig i julklapp :)

  SvaraRadera
 3. Tre projekt samtidigt. Pust. Och jobb. Pust x 2. Det låter väldigt tufft. Du vet vad du gör hela november liksom. Nånstans långt framme hägrar kanske ett lugnare december.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag vet även vad jag INTE gör i november och det är vilar och sover! :) December blir nog lite lugnare eftersom Middagsmörker då ligger hos lektör igen - längtar dit! :P

   Radera
 4. Gaaah! Jag skulle aldrig mäkta med ditt tempo. Så imponerad av din ambitionsnivå! :-) Fiffigt det där med paddan och tangentbord. Perfekt på resor när datorn tar för stor plats. Jag har funderat på att skriva i Pages just för att kunna växla mellan iPad och Macen men det där verkade vara en bättre lösning. Pages är lite för begränsat med funktioner för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite farligt för mig just nu för jag tycker skrivandet är så kul att jag riskerar att pusha mig själv lite för hårt. Regeln just nu är att jag under inga omständigheter får känna mig stressad - minsta lilla så är det skrivpaus för resten av dagen. Man ska vara rädd om sig själv! Tangentbordet är guld - fattar inte att jag inte tänkt på det innan!

   Radera
 5. Oj, det låter verkligen mycket. Tänkt på att det finns ett liv efter november också (om än inte precis under november), och att du inte vill vara så sönderarbetad att du inte kan njuta av december (som åtminstone enligt min åsikt är en extremt njutbar månad). Det låter helt rätt att låta varje sak vara för sig och släppa kraven på att allt måste bli tillräckligt mycket. Att du jobbar på allting är verkligen tillräckligt i säg.

  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt - en överarbetad Charlotte är inte mycket att ha! :) Som jag skrev till Carola innan är den stora faran att jag ÄLSKAR mitt skrivande liv just nu, men jag försöker behärska mig för att inte ta skada. Har en mamma som precis kommit tillbaka till jobbet efter en utmattningsdepression och vill verkligen undvika att drabbas av samma sak själv!
   Tack så mycket!

   Radera