måndag 29 december 2014

Avklarad läsutmaning 2014

Tidigt i januari bestämde jag mig för att hänga på en av de läsutmaningar som bloggvärlden översvämmades av. 2013 hade jag läst 15 böcker så för att utmaningen skulle kännas ordentligt bestämde jag mig för att 24 böcker skulle vara målet. Två böcker i månaden kanske inte låter mycket för vissa men för mig, som främst läser på mina semestrar, kändes det som en tuff uppgift.

Starten var ganska så seg. Halvvägs in i utmaningen hade jag bara läst 9 böcker och det var dags att sätta fart. Jag fick helt enkelt anstränga mig för att ta tid till läsning och i ärlighetens namn har det varit den största vinsten med utmaningen. Som många andra tror jag nämligen att läsningen är ett måste för alla skribenter, jag kan känna hur mycket bättre mitt eget skrivande blir när jag läser mycket och hur jag lätt tappar ord och flyt när läsningen försvinner. 

Jag är så stolt att jag klarat min läsutmaningen! Bok nr 24 läste jag klart den 27:e december, alltså med hela fyra dagar kvar till deadline. Jag har tom påbörjat läsning av bok nr 25! Jag har läst massor med fantastiska böcker och flera har varit skrivna från vänner i bloggsfären vilket naturligtvis är extra roligt. 

Målet för 2015 är såklart att fortsätta läsa och såklart att läsa liiite mer än jag gjort i år. Läsmålet blir därför 30 böcker isf 24, en liten ökning kan tyckas men klarar jag det kommer jag vara hur nöjd och stolt som helst!

Mina lästa böcker 2014!

Hur har det gått med er läsning i år? Mer eller mindre än ni önskat/hoppats? Tänker ni vara med i en läsutmaning nästa år?

13 kommentarer:

 1. Vad fint gjort av dig! Och jag tror att läsutmaningar inte ska anpassas enligt storfrossare som läser hur mycket som helst, utan just som du gjort, att fundera på vad man själv klarar av. Och jag brukar inte precis läsutmana mig själv för tycker jag läser alldeles tillräckligt ändå av alla möjliga sorts böcker. Men tycker det är en fin grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, eller hur! Det måste ju vara ett mål som inspirerar, annars är det inte mycket värt!

   Radera
 2. Imponerande att läsa tjugofyra böcker, tycker jag! När man både heltidsjobbar och har ett tidskrävande eget skrivande så är det ganska mycket. Jag får ofta alldeles för lite läst, men för min del handlar det om ren tidsbrist - jag har så försvinnande lite egen tid och den försöker jag lägga på skrivande, vilket gör att läsningen ofta hamnar efter. I år tänker jag försöka läsa mer, och eventuellt läsa lite mer seriöst (exempelvis skriva lite recensioner för min egen skull, som övning). Men jag tänker inte vara med i en läsutmaning eftersom jag känner mig själv, jag stressar lätt upp mig över sådana saker. Så jag tänker helt enkelt utmana mig själv lite privat och se hur mycket jag egentligen kan få till i form av läsning. Det känns lagom för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag känner mig faktiskt riktigt stolt över den prestationen - har nog inte läst så mycket sedan grundskolan! :) Jag förstår att du har lite egentid med barn och allt och jag känner SÅ igen det där att prioritera det egna skrivandet före läsandet. Jag hoppas kunna få till en fin jämvikt under nästa år - får se hur det går! :P

   Radera
 3. Bra jobbat! Man måste ju alltid tänka vad man själv hinner med och klarar av. I år har jag läst rekordmycket, hela 50 böcker! Mest tack vare att jag en stor del av året bodde i Tyskland och bara jobbade 50 procent. Finns en summering på bloggen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med risk för att låta som en upphakad skiva - SÅ HIMLA BRA JOBBAT MED 50 BÖCKER! :)

   Radera
 4. Verkligen bra jobbat!
  Tack för de fina orden om boken <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var så lite, skrev ju bara vad jag tyckte! :P

   Radera
 5. Läsningen är något som jag också fått igång på allvar under 2014. kanske har jag läst lite för mycket sådant som jag egentligen inte vill läsa i och med recensionsexemplar men nästa år blir det andra bullar. Jag ska använda mig av Goodreads igen bara för att den ger en så bra översikt över vad jag har läst och även vad jag vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har verkligen läst duktigt under året! Och kul med dina recensioner också, det är bra för sådana som jag som vill hitta bra fantasyböcker men inte har så mycket tid att leta rätt på dem själva! :) Jag gillar också Goodreads, känns fint att kunna samla sina lästa böcker vid årets slut!

   Radera
 6. Bra jobbat!
  Jag har läts mycket mer än jag brukar göra i år. Tycker som du att läsandet är viktigt för att utveckla skrivandet. Och så är du ju väldigt roligt också när man hittar rätt böcker :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad härligt att du också hunnit läsa mer än vanligt i år! Visst finns det ingen bättre känsla än att hitta en riktigt bra bok att läsa!

   Radera
 7. Jättebra jobbat! Jag kommer att fortsätta med Goodreads läsutmaning nästa år, men kommer inte sätta ribban så högt och fokusera på att läsa det jag verkligen VILL läsa och inte det jag tycker att jag borde.

  SvaraRadera