torsdag 11 december 2014

Bloggutmaning

Det utmanas i juletider! :) Heléne på Bokglam har utmanat mig med 10 frågor - kul! Naturligtvis antar jag utmaningen och båda svarar och utmanar vidare!

1. Vilken bok ser du mest fram emot att läsa i jul?
Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa Emmas Det övergivna huset. Emma och jag har haft skrivkontakt ett tag och jag blev jätteglad för hennes skull när hon fick bokkontrakt med Idus förlag. Nu ska det bli spännande att få läsa hennes berättelse!

2. Vilken är din bästa julbok någonsin?
Vilken svår fråga! Jag har dock alltid älskar Narnia-böckerna så jag säger Häxan och Lejonet eftersom den känns lite julig på något sätt! :)

3. Berätta om ett härligt julminne som innefattar en bok.
Det måste ha varit i ettan på gymnasiet när jag efter tre års slit äntligen hade mitt allra första romanmanus klart. Jag skrev ut det på bläckstråleskrivaren hemma, gjorde en fin framsida och gav den till min mormor i julklapp. Hennes beröm gjorde verkligen den julen! 

4. Kommer du ge bort någon bok i julklapp och i sådant fall vilken (om du vågar avslöja det på bloggen)?
Nej, jag kommer faktiskt inte det. Jag firar ju jul i Spanien så det bli nästan inga julklappar alls. De få julklappar vi faktiskt ger är främst sociala, som att tex. bjuda ut svärföräldrarna på middag.

5. Eftersom de bloggare jag kommer att utmana även är skrivande bloggare undrar jag hur du planerar ditt skrivande i jul?
Jag har två planer för årets julskrivande. Dels kommer jag få respons från testläsare och lektör för mitt manus Middagsmörker och tanken är att jag ska behandla denna och planera kommande omskrivning under julledigheten. Dels ska jag och min bror tillbringa en del av tiden i Spanien till att sätta de sista detaljerna för vårt gemensamma romanprojekt Getto där vi har skrivstart efter nyår. 

6. Tipsa dina läsare om en bok man kan ge till pojkvännen/mannen.
Jag är Zlatan. Min man läser typ aldrig böcker men den här slukade han på bara två dagar!

7. Tipsa dina läsare om en bok man kan ge till flickvännen/frugan.
Katarina Perssons bok 90 minuter tyckte jag själv var väldigt mysig.

8. Tipsa dina läsare om en bok man kan ge till svärmor.
Alltså, nu läser jag ju mest fantasy för ungdomar så här blir det lite svårt
men Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist är en härlig, gammal goding! :)
9. Vem är din favorit bland litterära karaktärer du förknippar med julen?
Av någon anledning kommer jag att tänka på Mrs Weasly i Harry Potter-böckerna. Hon är så mån om både sina barn och om Harry. Hon stickar tröjor, halsdukar och vantar och lagar mat och godsaker. Vem hade inte velat fira jul tillsammans med henne?

10. Och sist men inte minst, vilken bok önskar du dig allra, allra mest i julklapp?
Jag önskar mig The Mime Order av Samatha Shannon. Tyvärr kommer den inte ut förrän en månad efter jul så jag får väl nöja med mig ett presentkort i julklapp och handla lite senare! :)

Jag skickar vidare till MichaelaGabriella, Emma och Sara.

Mina frågor är:
1. Vilken bok önskar du att du hade skrivit?
2. Vilken bok är du glad att du inte har skrivit?
3. Vilket är ditt bästa bokminne?
4. När började du skriva egna berättelser?
5. Vilken romanfigur önskar du fanns på riktigt?
6. Vilken fiktiv värld önskar du fanns på riktigt?
7. Pappersbok vs. ebok - hur tror du att det blir i framtiden?
8. Föredrar du att läsa böcker på originalspråk eller översatta till svenska?
9.Vilka är dina bok/skriv-relaterade mål för 2015?
10. Vilken är din högsta bok/skriv-relaterade önskan för 2015?

3 kommentarer:

 1. Åh vad kul, det är min första bloggutmaning! Ska försöka svara ännu i kväll! :)

  SvaraRadera
 2. Min man läser inte heller, men Zlatan funkade där med :)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med så snabbt svar! Och intressanta svar dessutom. Zlatan går hem hos samtliga killar på nåt sätt. Svennis biografi räddade min lässemester när vi var i Florida förra julen. Pojkvännen sade knappt ett ljud de första två dagarna utan satt med näsan i den där boken konstant och jag fick så mycket bra lästid.
  /Heléne

  SvaraRadera