lördag 6 december 2014

Första testläsarens kommentarer

Min första testläsare har läst i rekordfart, redan igår fick jag hennes kommentarer! Hennes bedömning är noggrann. Dels har hon besvarat de frågor jag ställt om inledning/avslutning/dialog/karaktärer mm, dels har hon gett allmänna kommentarer och markerat diverse skrivmissar. Guld värt!

Intressant är att hon förutom tips att tajta till inledningskapitlet ytterligare främst har kritik mot mitt kapitel 5. Kapitel 5 i Middagsmörker är det kapitel där fantasyn introduceras på riktigt och det har varit min akilleshäl under hela projektet. Ett förlag har kommentarer på det liksom lektören och jag har skrivit om det fler gånger än jag kan minnas men uppenbarligen ändå inte fått rätt på det. Jag är glad att min testläsare uppmärksammat vad hon anser är problemet, det ökar definitivt mina chanser att försöka få rätt på problemet! :)

I övrigt var hennes kommentarer positiva. Hon skriver bland annat att:

Överlag tycker jag du har gjort ett superbra jobb! Om nån inte vill ge ut det här är det en märklig värld vi lever i!

Och:

På det stora hela känns ditt manus väldigt färdigt, du är inte långt ifrån mål nu – tycker jag! 

Dessutom skriver hon att läsningen gör henne nyfiken på del två! Det är fantastiskt att höra och det värmer och gör mig peppad att dra igång med nästa (sista?) omskrivningsvändan. 

Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen - det här är en fantastisk community och jag är så glad och tacksam för alla hjälpsamma och stöttande skrivarvänner jag hittat ute i etern. Ni är bäst! 

9 kommentarer:

 1. Vad roligt med bra feedback och råd! Testläsare är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör hur mycket som helst att få respons på sin text! Testläsare är värda sin vikt i guld! :P

   Radera
 2. Va kul! Och tänk vad uppenbart det är när man själv inte riktigt får till något i sin text... Lycka till med att få ordning på kap 5 och så håller jag tummarna för att du snart blir antagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Man vet ju nästan alltid vilka problem man har men behöver ändå ha någon som pekar lite extra på det! :) Jag hoppas också att jag kan få bukt på 5:an och att jag blir antagen - hur fantastiskt hade inte det varit?! :P

   Radera
 3. Vilken bra testläsare du har! ;)

  SvaraRadera
 4. skönt med bra feedback och att du fick svar på dina funderingar!

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt, grattis till fina kommentarer! Det känns som det är nära nu, heja!

  SvaraRadera