tisdag 2 december 2014

NaNoWriMo - en utvärdering

NaNoWriMo slutade i förrgår. Det är dock betydligt fler dagar sedan jag slutade skriva på mitt NaNo-manus. Varför kan man undra? För att livet kom emellan, eller snarare ett kaosartat jobb och ett annat manus med lektörsdeadline.

Tittar man uppe i rutan till höger ser man mitt NaNo-resultat. 12 338 ord. Fjuttigt kan tyckas med tanke på att målet är 50 000 ord. Men jag är ändå väldigt nöjd. Hela min förhoppning med årets NaNo var att påbörja uppföljaren till Middagsmörker. Jag ville ha en anledning att tänka på plotten och börja fila på storyn. Precis det har jag gjort. Även om jag bara skrivit de första fyra kapitlen har jag tänkt betydligt mer och nu vet jag ganska så tydligt hur berättelsen kommer fortlöpa. Bara det är en vinst.

Naturligtvis hade jag velat komma lite längre än dryga 12 000 ord. Mitt mål var det dubbla men efter dag 12 fick jag inte längre ihop det och för att undvika stressrelaterade symptom fick jag släppa NaNo-manuset.

Summan av kardemumman då? Jag gillar NaNo! Peppen att fylla i ord på hemsidan varje dag och att matas med inspiration via sociala medier är helt fantastisk. Jag är verkligen imponerad av de som får ihop 50 000 ord på en månad och jag hoppas verkligen att jag får chansen att prova på "riktigt" nästa år!

Ni andra som deltog - hur var årets NaNo för er? Nådde ni era mål?

Mitt allra första NaNo-resultat! Hoppas på förbättring nästa år! :)

12 kommentarer:

 1. Att ha börjat på sitt manus är ett bra resultat ju. Dessutom hade du rätt många grejer på gång samtidigt. Att nå 50tusen är inte det lättaste då. Så heja dig och bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det var nog lite överambitiöst att prova på Nano samtidigt som allt annat men som sagt - en början på ett manus är guld värt så det gläds jag verkligen åt!

   Radera
 2. Ja, du vet ju hur det slutade för mig. Är stolt och glad för att jag nådde över mållinjen, men också så otroligt trött. Börjar återhämta mig nu efter två dagar vila, hehe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så grym Michaela! Så jäkla bra jobbat! Tycker verkligen du förtjänar vila efter den insatsen!

   Radera
 3. Jag nådde mitt mål, även om jag till slut fick ta till de där medlen som jag inte gillar: nämligen ordkrig och att vika av lite från planen och skriva lösa kapitel osv. Jag skrev först allt helt i kronologisk ordning och låg i fas ett bra tag men sen tog det plötsligt stopp i huvudet på mig och jag visste inte helt vad som skulle hända i nästa scen, så tillslut fick det helt enkelt bli ordkrig för att få orden att flöda och skriva olika kapitel om de olika karaktärerna som jag förhoppningsvis kan peta in någonstans sen för några av dem blev riktigt bra. Så jag är nöjd, även om jag önskar att jag skulle klarat mig utan ordkrig för jag tycker det är så mycket att redigera bort efteråt x) haha. Förra året hade jag också som mål att påbörja min uppföljare och fick väl till 11 000 ord har jag för mig. Då kändes det väldigt tråkigt men nu är jag glad att jag i alla fall fick till de där 11 000 för då hade jag något att fortsätta på sen, så nu är ju uppföljaren redo för redigering (hoppas bara jag får tid för det snart^^). Tycker du ska vara stolt! Alla ord man får till under nano är liksom en vinst i sig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad duktig du är Gabriella! Ordkrig provade jag aldrig - det får jag testa nästa år! :) Det låter som om ditt förra år och mitt detta är ganska så lika - hoppas det betyder att jag kan gå i dina fotspår och prestera bättre nästa! :)

   Radera
 4. Jag var ju med i NaNo trots att jag visste att jag inte skulle hinna satsa fullt ut så det är en delad känsla. När man är med så vill man ju verkligen skriva så mycket som möjligt, men jag är glad för det som blev skrivet för det blev en rejäl skjuts framåt med pågående projekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner precis som du - lite besviken att jag inte kunde skriva mer men samtidigt supernöjd eftersom min uppföljare äntligen har fått en start!

   Radera
 5. Det gick mycket bra för mig! Jag "vann" på dag 22 och slutade skriva vid 57000 ord, för då var berättelsen slut :) Jag har förresten gett dig Sisterhood of the World Bloggers Award! Lite sent, men du får gärna svara på frågorna om du har lust :) http://bokbeate.blogspot.se/2014/12/sisterhood-of-world-bloggers-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, vad snabb du är som gick i mål efter bara 22 dagar - jag blir verkligen imponerad! Kul att du ändå fortsatte tills berättelsen var klar - vad är dina planer för manuset nu?
   Tack för utmärkelsen! Jag har faktiskt fått den tidigare och svarat på liknande frågor som dina, du kan läsa mina svar här om du vill:
   http://www.charlottecederlund.se/2014/10/sisterhood-of-world-blogger-award.html

   Radera
 6. Fick ihop drygt 17 000 och mitt mål var 25 000 (fast egentligen var det såklart 50 000 - men det visste till och med jag att det inte var realistiskt.) Men hade inte Nanowrimo varit så hade jag definitivt fått ihop färre ord, så det var ändå bra att vara med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du ska vara supernöjd med dina 17 000 ord! Särskilt när det varit lite stormigt kring ditt romanmanus (håller alla tummar och tår att det löser sig!)

   Radera