onsdag 3 december 2014

Skrivvakuum

Ni vet hur det är när man jobbat SUPERINTENSIVT med en text en längre tid, när man har lagt all ledig tid på att peta i texten och all upptagen tid med att tänka på hur man ska fortsätta peta i texten, och sedan skickar man iväg den.

Det blir så tomt!!!!

Musten har lite gått ur mig efter att jag skickade Middagsmörker i söndags. Jag har fullt med andra skrivprojekt som jag skulle kunna ta tag i men jag varken vill eller orkar. Istället ligger jag raklång i soffan och sträckkollar på TV-serien Elementary - det har jag gjort ända sen jag kom hem från jobbet. Tre timmar and counting! :)

Jag har åtminstone dragit på mig min nya skrivoutfit utifall att andan skulle falla på. Inköpt på Primark i Dublin för 16 euro - ett kap om jag får säga det själv. Eller vad tycker ni? :)

Charlotte Cederlund - nyaste eleven på Hoqwarts school of witchcraft and wizardry!

Imorgon blir lite mer ordning på torpet för då ska jag och lillebror ha Skype-möte om Getto. Vi ska göra en karaktärsbeskrivning om världen - det ni! Men det är som sagt imorgon, nu ska jag fortsätta att lata mig framför TV:n. Peace out! :)

15 kommentarer:

 1. Jag är också i vänta-skede, och har helt klart svårt att jaga upp skrivenergi. Men jag går omkring och tänker på texten, så jag väljer att se det som positivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tänka på texten är också viktigt så det är absolut positivt! Det är egentligen dumt det där att det är svårt att skriva nytt när man väntar, hade varit så bra om det var lättare eftersom tiden går snabbare när man fokuserar på annat! :)

   Radera
 2. Fin outfit! Jag brukar också köra tv-maraton när jag vill vila mig från skrivandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) TV maraton är guld ibland, prefekt när man behöver vila upp sig!

   Radera
 3. Du har så rätt, det blir ett vakuum. Låt det vara så, efter ett tag så lossnar det och man börjar ta tag i saker man bör göra. Det kan vara skönt att äta med en kompis, beta av mailhögen, tvätta och julpynta ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker ta det lugnt, lämpligt nog har även jobbet lugnat sig något så ingen övertid den här veckan = mer vilotid. Ikväll är det dock dags för julfest med jobbet men det ska bara bli roligt!

   Radera
 4. Tv-maraton ftw. Ett sånt ska jag köra när jag är klar med mitt manus. När jag är riktigt riktigt klar och har skickat iväg till förlaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, det får du ha! Hur nära är det nu? Skickar du innan jul tror du?

   Radera
 5. Härligt med tv, det låter helt rätt. Och med tanke på hur ditt liv ser ut just för tillfället, ta i och vila ordentligt nu när det finns plats. Som jag tror att jag kan ha skrivit någon annan stans här på din blogg: vila är ren investering för skrivandet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vilar järnet! :) Igår såg jag en jättebra film och idag är det julfest med jobbet (okej, kanske inte kan räknas som vila för kroppen men väl för huvudet!). Och snart är det bara två veckor tills jag åker till Spanien för julfirande - det ser jag verkligen fram emot!

   Radera
 6. Snygg! Själv köpte jag en Hogwarts pyjamas på Primark i London i helgen. :D Snyggt också att du fått iväg manuset! Mitt manus är inte riktigt färdigredigerat men jag glädjer mig åt annat idag, nämligen att jag fick antagningsbesked till skrivarkursen jag sökt! Äntligen ska jag ta den där lyxiga tjänstledigheten jag drömt om så länge! Haha, det blev många utropstecken nu, men det är en sådan dag. Anyway, jag gillar din blogg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, vad avis jag blir - jag hittade ingen Hogwarts-pyjamas! :) Vad kul att du kom in på skrivarkursen - stort grattis! Jag skulle också gärna gå en skrivarkurs men vet inte riktigt när jag ska få tid. :P Tjänstledighet låter också fantastiskt! Jag drömmer om att kunna gå ner i tid i framtiden och ha en skrivdag i veckan men just nu sparar vi till hus och Öresundsregionen är inte billig så min ledighet får vänta.
   Vad glad jag blir att du gillar bloggen! :)

   Radera
 7. Tack. :) Känns fortfarande rätt overkligt och nästan egoistiskt, men åh vad jag ska njuta nästa termin. Massa skrivtid!

  SvaraRadera