söndag 28 december 2014

Tillbaka i kylan

Fy, vad kallt ni har det! :) De ynka få minusgrader som drabbat Skåne känns som istid jämfört med 15-20 C spanska solgrader.

Veckan i solen har varit fantastiskt - mycket just på grund av solen och värmen. Sju dagars ljusterapi var precis vad doktorn ordinerat och nu känns batterierna (sollcellerna?) fulladdade igen!

Jag har egentligen inte gjort så mycket. Läst vid poolen (två böcker på Kindeln - ÄLSKAR den! Får återkomma med utförligare redogörelse senare), druckit vin vid havet, tittat på Bron (sist i Sverige att älska denna serie antar jag :P) och lagt upp redigeringsstrategi och påbörjat redigeringsarbete.

Det känns härligt att fortfarande ha 10 dagars ledighet kvar innan jobbet kallar. Planerar att använda dem till lika delar måsten (hushållssysslor mm), fest (nyår och vinkvällar), vila (läsning och film) och Middagsmörker (redigering, redigering, redigering).

Jag hoppas att ni har haft en lika härlig och avkopplande jul som jag! Planerar ni att skriva något under resten av ledigheten eller passar ni på att ta skrivledigt samtidigt som jobbledigt? :)

13 kommentarer:

 1. Ljusterapi gör under för måendet :) Låter som du haft det toppen! Jag jobbar alla icke-röda tyvärr. Just när hela familjen kommit in i att sova så länge på morgonen så måste jag stiga upp 5.30 imorgon. Längtar inte :( Försöker hinna skriva lite mellan varven, och läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det!!! Det var en riktigt härlig och välbehövd vecka! Puh, låter jobbigt med så tidiga mornar när resten av familjen kan sova vidare. Tur att det är fler röda dagar på g! :)

   Radera
 2. Det låter som en härlig semester! Jag varvar slappa dagar med skrivande, så mycket som det bara går :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det! :) Att både slappa och skriva låter som en perfekt mix!

   Radera
 3. Min spanska ljusterapi får vänta till påsk. Än så länge är det bara mörkret som råder. Men ska se ifall papprets vithet får mig att piggna till och ska ta itu med genomläsningen och pillandet med bokstäverna. Det känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du iaf ngt att se fram emot! Papper kan absolut fungera som upplysning! Det låter kul med genomläsning, har precis läst igenom mitt manus igen och ska dra igång en ny redigeringsrunda!

   Radera
 4. För min del är jag mitt inne i någon slags slutspurt med mitt manus (första genomskrivningen), men eftersom jag är föräldraledig har jag mindre skrivtid nu när hela familjen är hemma samtidigt än i normala fall när det bara är jag och Filurpojken. Så det går inget vidare. Men jag kämpar på och på trettondagen (eller möjligen dagen innan) kommer jag att lämna ifrån mig manuset för testläsning oavsett hur färdigt jag hunnit. Det ska bli ljuvligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att det är svårt att få ihop skrivtid med familjen hemma! Men tänk vad härligt att nu snart är redo för testläsare! Bra jobbat!

   Radera
 5. Jag har haft ganska lång skrivledighet och läst mycket på sistone. Jag ska försöka skriva igång mig, men familjen är hemma ytterligare en vecka så kör en mjukstart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrivledighet behövs ibland, särskilt för att fylla på med nya ord genom läsning! Mjukstart låter lagom, det är trots allt fortfarande jul! :P

   Radera
 6. Det enda jag ska skriva är min nyårskrönika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte helt fel - krönikor är kul! :)

   Radera
 7. En veckas solbadande står man sig på ett tag. Det låter som du haft det ljuvligt och avkopplande. Jag har också kopplat av med lite redigerande och nyskrivande då och då och kommer fortsätta med det över hela helgen. Jobbar i mellandagarna men det kommer att bli lugna dagar.

  SvaraRadera