tisdag 6 januari 2015

Det rullar på

Trots dunderförkylning har jag fått en hel del gjort idag. Getto har svält med 1500 ord har Middagsmörkers kapitel 5 är äntligen färdigredigerat. Nu återstår bara att packa ihop sig inför morgondagen då jobbet drar igång igen. Känns lite tungt att semestern redan är slut, samtidigt ser jag fram emot en spännande vår.

Vid nästa månadsskifte byter jag nämligen jobb. Som ni säkert förstått har situationen på nuvarande jobbet inte varit hållbar och i slutet av november gav jag upp och sa upp mig. Nya jobbet är motsvarande det gamla när det kommer till yrkesroll och arbetsuppgifter med det blir på en ny arbetsplats och med nya kollegor. En förändring jag verkligen ser fram emot! Jag hoppas bara att nyjobbströttheten inte blir så omfattande att jag inte orkar skriva på kvällarna - risken finns såklart, men jag ska göra mitt bästa för att förebygga den! :)

10 kommentarer:

 1. Hoppas du får det bättre på nya jobbet! Bytte själv jobb för 1,5 år sen eftersom situationen var totalt ohållbar, vissa perioder var jag aldrig hemma. Trivs mycket bättre nu - har mer tid för skrivande och annat kul (även fast skrivande tar upp mest av tiden).
  /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag också! Håller tummarna att det blir lika bra som det blev för dig. Hade varit skönt att inte behöva tänka på jobbet utanför arbetstid, den här tiden har jag både jobbat massor med övertid och haft jobbet i huvud dag som natt - det är inte bra för varken livet eller skrivandet!

   Radera
 2. Klokt beslut att byta plats om det inte funkar. Hoppas att nya jobbet ska vara enklare att få att gå ihop med skrivandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fick bli så tillslut. Beslutet var svårt att ta, har fantastiska kollegor där jag är nu men tyvärr räcker det inte, men nu i efterhand känns det bara skönt! :)

   Radera
 3. Vad bra att det löst sig med ett nytt jobb! Hoppas på mer harmoni på det ny stället.
  Men du, jag älskar din Getto Wordcount! Jag har ofta tänkt att jag skulle behöva ha NaNo året om eftersom det är så tillfredsställande att fylla i hur många ord man skriver och se hur det växer. Den är ju suverän som motivation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också! Ja, visst är den bra! Såg att du också fixat en! Jag testkörde ju NaNo för första gången förra gången och kände precis det du skriver - att det är en fantastisk pepp att kunna se hur processen går framåt!

   Radera
  2. Ja, jag blev så inspirerad att jag också ville ha en. Tänker att den kanske kan peppa lite nu i början när det känns segt :)

   Radera
 4. Vad härligt att det går framåt! Och bra att du sa upp dig, det går inte att jobba när situationen är ohållbar. Lycka till på det nya jobbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emmelie! Hoppas skrivandet rullar på för dig också! :)

   Radera
 5. Bra att du orkade ta tag i saken och byta jobb. En del snurrar vidare ner i spiralen och bränner ut sig. Lycka till med nya jobbet och att det blir som du hoppas!

  SvaraRadera