fredag 16 januari 2015

Duo i novelltävling

Den här veckan har jag skickat iväg två noveller till tävlingar.

Den första gick till Arbetsskrivarnas stipendium. Jag skickade samma novell som till Tidningen Skrivas stora novelltävling eftersom jag verkligen gillar den novellen. Dock såg jag strax efter att jag skickat iväg den att vinnaren förrförra året hade skrivit en novell på samma tema så det känns ganska så kört! :)

Den andra gick till Andra Världars antologi Svenska spöken. Där skickade jag en nyskriven novell som jag verkligen gillar idémässigt men som nog haltar lite när det kommer till språkkvalitén eftersom jag fick lite ont om tid. Tydligen har förlaget fått in 50 bidrag, jag tänker att max hälften antas och risken är överhängande tidsbristen har sumpat mina chanser.

Så här i efterhand var det ganska så korkat av mig att delta i tävlingar just nu. Det är fullt tillräckligt att redigera ett manus och skriva på ett annat. Därför ger jag mig nu ett novellförbud. Förbud låter kanske hårt men det känns faktiskt helt okej. Noveller är inte min starka sida, det korta formatet ställer ofta till det för mig och jag får lägga massor med tid för att få ihop något. Mer ångest än belöning med andra ord och inget jag har tid för just nu! :)

Två tidigare novelltävlingar resulterade i medverkan i dessa fina antologier

11 kommentarer:

 1. Jag tycker du är superduktig som deltar i tävlingar och som hinner med det :). Tyder på väldigt mycket kreativitet tycker jag.
  /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Heléne! Man blir ju alltid så sugen av alla roliga teman så det är svårt att låta bli, men det är som sagt svårt att hinna få novellen tillräckligt bra innan deadline! :)

   Radera
 2. Håller tummarna ändå!

  SvaraRadera
 3. Min första tanke när jag läste rubriken på inlägget var just "hur hinner hon?" Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är ju det hon inte gör - inte egentligen! :) Tack!

   Radera
 4. Jag känner detsamma, finns många roliga tävlingar, men man hinner inte allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man gör ju inte det! Nu får det bli fokus på romaner istället för noveller, när det äntligen blir dags för förlagsutskick/testläsning kan det bli tvärt om!

   Radera
 5. Jag har också skickat in, den ena blev bra den andra blev ok. Vi får se hur det går...

  SvaraRadera