lördag 24 januari 2015

En hög med Astrid Lindgren

En spännande sak med att vara husvakt är att man får en hel massa nya bokhyllor att botanisera i. Idag hittade jag, till min stora förtjusning, en hög med Astrid Lindgrens böcker. Ända sedan jag såg dokumentären om henne i julas har jag velat läsa om någon av hennes böcker (det är massvis med år sedan jag gjorde det sist) men eftersom jag själv inte har böckerna hemma har det inte blivit av. Men nu så!

Tolv böcker fanns i högen och efter lite funderande tror jag att jag ska läsa Mio min Mio. Vilken bok hade ni valt?


10 kommentarer:

 1. Bröderna Lejonhjärta eller Mio min Mio...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul - det var precis de två jag valde mellan! :)

   Radera
 2. Jag hade valt Ronja eller Bröderna Lejonhjärta, mina två absoluta favoriter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ronja är bra! Minns dock filmen mer än boken så jag borde kanske läsa den också! :P

   Radera
 3. Hade nog valt Mio min Mio. Läste bara Pippi när jag var liten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pippi kommer jag också ihåg att jag läste som liten, liksom Emil. Många av de andra har jag mer minnen av från filmerna, får fråga mina föräldrar om vi bara såg dem eller om vi läste också!

   Radera
 4. Just Mio min Mio har jag gått i flera år och tänkt att jag ska läsa. De andra har jag läst relativt nyligen (för barnen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst halva Mio min Mio nu och jag hade glömt hur mycket fantasy det är! Riktigt kul!!!

   Radera
 5. Emil är väldigt rolig att läsa som vuxen, nu inser man saker som hur snål Emils pappa är (och hur otäckt det är att han måste låsa in sig för sin våldsamme far...) och andra saker som gick åtminstone mig förbi som liten.

  Mio min Mio och Ronja har jag läst för sonen. Gillar nog Ronja bäst, Mio har ett smörigt drag som jag har lite svårt för (men som jag förmodligen älskade som barn.)

  Bröderna Lejonhjärta står på tur att läsa här när det blir dags för Astrid Lindgren igen.

  Och visst är det kul med all fantasy :-) Här har man gått och trott att man "inte läste fantasy" under flera år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det har jag inte ens tänkt på - att Emils pappa definitivt är otäck när man tittar med vuxna ögon! Håller med om att Mio min Mio är lite smörig men jag tycker att det funkar eftersom det får berättelsen att kännas som en riktig saga!

   Radera