måndag 5 januari 2015

På G med Getto

Idag, helt enligt plan, började jag skriva på mitt och min brors gemensamma romanprojekt Getto. Efter sex månaders manusplanering var det hur kul som helst att äntligen få börja skriva! Vi har två huvudkaraktärer, Jaz och Loke, och under dagen har jag plitat ner de första 1000 orden på Jaz:s historia.

Att skriva på ett helt nytt manus tar dock sin lilla tid, särskilt när manuset innebär både perspektiv- och tempusbyte. Jag vet inte hur många gånger jag kom på mig själv att skriva i första persons presens (som i Middagsmörker) istället för tredje persons preteritum! :)

Redigeringen av Middagsmörker blev därför lite lidande och jag hann inte klart med kapitel 5 som var dagens plan. Får bli nya tag imorgon istället. Förhoppningsvis blir jag inte schizofren av att arbeta med två manus samtidigt! :P

6 kommentarer:

 1. Spännande! Jag har också svårt för att vänja mig när jag börjar skriva i annat tempus och perspektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det supersvårt! Tar ett tag för hjärnan att hänga med! :)

   Radera
 2. Vad roligt med ett helt nytt manus! Ska bli spännande att få följa dess utveckling :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, superspännande! Har ju skrivit på samma manus i 2,5 år nu så lite nytt känns helt rätt! :)

   Radera
 3. Kan vara bra att ha två projekt på G. Tappar man inspiration på det ena kan man skriva på det andra.

  SvaraRadera