lördag 3 januari 2015

Igång!

12:e omskrivningen av Middagsmörker har börjat!

Igår och idag har jag arbetat mig igenom de tre första kapitlen (manuset har 21 kapitel). Jag har fört in korret från testläsare/lektör, läst texten högt för mig själv och fixat med varenda mening och avsnitt som inte känts rätt. Det har tagit sin lilla tid men det känns värt det eftersom texten blir uppenbart mycket bättre!

Imorgon fortsätter jag med ett eller två kapitel till. Dessutom håller jag och min bror Kick-off möte för Getto där skrivstarten är på måndag. Skrivmålet är ett kapitel per dag - ser verkligen fram emot att komma igång efter att ha planerat storyn i över ett halvår!

Hur går det för er? Har det nya skrivåret börjat så som ni hoppats?

12 kommentarer:

 1. Heja heja! Skrivåret för mig börjar på riktigt imorgon. Efter att knappt ha skrivit något det senaste halvåret så är jag väldigt taggad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du ska köra igång med skrivandet imorgon! Hoppas inspirationen håller i sig läääääänge! :)

   Radera
 2. Som vanligt är du ett under av entusiasm och disciplin :) Härligt att höra!

  Mitt skrivarår går verkligen lite sådär än så länge. Har lite svårigheter med att fokusera, vilket illustreras av en av min dotters teckningar på bloggen just nu :) Men på torsdag ska jag lämna iväg hela mitt manus på testläsning oavsett hur mycket mer jag hinner skriva och fixa eller inte. Och sedan ska jag ha en lååång paus och vila upp mig och kanske skriva på något helt annat en liten stund. Jag ser fram emot det hur mycket som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Gud vad kul att det snart är testläsardags för dig! Jag tror att du kommer få massor med inspiration både av att vila från manuset ett tag och få massor med bra feedback! Stort grattis till din första manusversion!!! :)

   Radera
 3. Jag känner mig taggad inför det här nya skrivåret... nu hoppas jag bara att den energi håller i sig när jag nu påbörjar ytterligare en omskrivning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med nytt skrivarår!!! Jag tror säkert energi håller i sig tillräckligt långt in i omskrivningen att resten sen går av bara farten! Kör hårt!

   Radera
 4. Vad fint att du kört igång! Och att mer är att vänta. Heja! Själv har jag ju filat det sista på manuset, men låg ju lite efter i tidtabellen så vete fasen hur jag svarar på din fråga. Jo, jag har satt igång. Nej jag har inte gjort nåt på det jag hade tänkt sätta igång med. Å andra sidan, om jag inte hade haft det gamla så hade jag antagligen legat under en tegelsten till bok istället. Så jag har väl jobbat på då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste kännas SÅ skönt att du fått iväg manuset och kan börja fila på nya saker! Som en riktig nystart! Hoppas du har roligt med nya karaktärer och historier, det är iaf vad jag ser mest fram emot med mitt nya manus!

   Radera
 5. Svar
  1. Härligt Pia! Bara att köra på! :)

   Radera
 6. Heja dig! Året har börjat bra. Känner mig disciplinerad, planerad och taggad! Får se hur länge det håller i dig... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Härligt att du känner dig så taggad, just energin som kommer med nytt år är fantastisk! Huvudsaken är att det håller i sig så länge att rutinerna stabiliseras - sen kan man köra på hur länge som helst! :)

   Radera