söndag 25 januari 2015

Mot sinuskurvans topp

Trots att det är mycket som händer i mitt liv just nu, både privat och på jobbfronten, har jag hunnit med massor av skrivande. Jag blir faktiskt lite stolt när jag tänker på hur disciplinerad jag varit den senaste tiden med långa skrivpass under både vardagskvällar och helger. Det hårda arbetet har äntligen slungat mig ur sinuskurvans skrivdeppiga avgrund och när jag nu klättrar tillbaka upp mot toppen är skrivandet riktigt roligt igen. Och all tid jag lagt ner har tack och lov också gett resultat:

När det gäller Middagsmörker börjar jag äntligen se ljuset i redigeringstunneln. Femton av tjugoen kapitel är nu redigerade. Förhoppningsvis hinner jag med tre-fyra stycken nästa vecka och resterande veckan efter det. För att slippa stressa har jag flyttat fram min deadline. Jag hade ju hoppats kunna skicka manuset till förlagen i början av februari men nu siktar jag på början av mars istället, lämpligtvis precis innan jag åker till Brasilien. Det känns optimalt med utskick innan en resa eftersom det minskar fokuset på manuset rejält. :)

Getto rullar på i maklig takt. Jag har skrivit två kapitel, ett ur varje perspektiv, och det känns både kul och utmanande. Att hitta tonen är det svåra liksom de två huvudkaraktärernas röster. Jag gissar att det kommer först när jag skrivit ett tag men det känns helt okej, jag kan alltid ändra det jag skriver nu senare i redigeringsprocessen. Roligast är att jag kan bolla tankar med min bror om jag fastnar, plus att jag inte behöver bry mig särskilt mycket om alla tekniska detaljer (vi skriver en framtidsdystopi) eftersom han är tekniknörd och därmed projektets teknikansvarig. :)

Var på sinuskurvan befinner sig ert skrivande? Är ni på toppen, botten eller kanske mittemellan?16 kommentarer:

 1. Jag befinner mig någonstans emellan. Nu har allt fokus legat på att starta upp min crowdfunding :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande med crowdfunding! Är det för att finansiera egenutgivning eller?

   Radera
  2. Det är en ganska invecklad historia. Följ länken på min blogg :)

   Radera
 2. Ingen aning om sinuskurvan, alltså det låter vagt bekant, men om jag kan undvika sinuskurvor (och det kan jag) så gör jag det. Däremot glad att du är på väg upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, vem vill inte undvika kurvor? :) Jag har dock svårt för det, det är som om hela jag är designad för att arbeta i kurvor. Ibland massor, ibland mindre. Ibland med bra humör, ibland mindre. Jag får helt bara lära mig att leva med dem!

   Radera
 3. Var jag befinner mig på sinuskurvan beror på. När jag inte hindras av tvingande aktiviteter så går skrivandet väldigt bra. Jag hann med att redigera flera sidor på manus 2 igår och jag är oerhört nöjd med att vara igång med trilogin igen. Känns som att jag är på topp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du har kommit igång med trilogin igen efter novellen! Det är så kul när man känner att det går framåt!

   Radera
 4. Bra att du är på G. Brasilien låter skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det längtar jag verkligen till!!! :)

   Radera
 5. Det låter verkligen som att du är på gång, härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så och det är verkligen hur gött som helst! :P

   Radera
 6. Härligt att du ser ljuset! Själv är jag väl i en paus med manuset förstås - eftersom det är på testläsning. Men rent allmänt känner jag mig väldigt inspirerad med skrivandet, och det jag i första hand gör är ju att blogga - där skulle jag säga att jag är på topp! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt med lite paus ibland! Jag inser att jag lääääängtar efter den paus som infinner sig när jag skickat till förlag men det är nästan 6 veckor bort så jag får slita på ett tag till! :) Att lägga fokus på bloggen är också kul, roligt att du kör lite skrivtips - jag läser med stort intresse! :)

   Radera
 7. Jag har helt fallit ur kurvan är jag rädd. Åtminstone vad gäller manusskrivande. En liten (stor) lottvinst skulle sitta fint nu, så jag kunde köpa mig mer tid. Och kanske en resa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl helt okej att falla ur kurvan när man jobbar inför boklansering! :P Det planerar jag också att göra den dagen det händer mig! :) Mer tid - visst hade det varit fantastiskt! Det önskar jag mig också!

   Radera
 8. Härligt att det går uppåt! Heja heja!

  SvaraRadera