torsdag 1 januari 2015

Nyårskrönika 2014 - Del 2

Gott Nytt 2015! Efter att ha firat in det nya året på allra bästa vis är det nu dags för nyårskrönikans andra del:

JULI

Middagsmörkers två första refuseringar trillade in. Den ena var av standardformat men den andra, från ett stort förlag, var positiv och önskemål om att få läsa en omarbetad version fanns med! Den 19:e gifte jag mig med min fantastiska Lennart och efter bröllopet åkte vi en vecka till Spanien för att vila upp oss.AUGUSTI

Två refuseringar till damp ner i mailkorgen och även denna gång var det en standard och en positiv. Peppad av den positiva responsen från förlagen skickade jag Middagsmörker till en ny lektör, sen åkte jag till Frankrike för att titta på Ryttar-VM.


SEPTEMBER

Jag fick lektörens kommentarer - 13 sidor fyllda med allt från ros till förslag på hur manuset kunde förbättras. En riktigt guldgruva! Sen åkte jag till Bokmässan i Göteborg och träffade en massa härliga skrivarvänner!


OKTOBER

Bestämde mig för att delta i NaNoWriMo och började plotta storyn till det som ska bli Middagsmörkers uppföljare. Satidigt redigerade jag Middagsmörker efter lektörens kommentarer.

NOVEMBER

Jag skrev ca 12 000 ord på mitt NaNo-manus innan tidsbrist tvingade mig att ge upp. Istället redigerade jag klart Middagsmörker och skickade det till lektören för en andra vändan samt till två testläsare. Sen reste jag till Dublin med mina tjejkompisar.

DECEMBER

Jag fick kommentarerna från lektören och testläsaren och började strukturera upp ännu en omskrivning av Middagsmörker. Sen åkte jag till Spanien för att fira jul i solen.2014 var ett riktigt bra år på många sätt. Jag har skrivit massor och verkligen visat för både mig själv och min omgivning att jag tar skrivandet på allvar. Jag har blivit fru till en fantastisk man, mist en go hundkompis men fått en annan och rest utomlands inte mindre än sju gånger.

Inför 2015 har jag flera förhoppningar och önskningar. Men för att inte göra detta inlägg allt för långt kommer de i ett separat inlägg imorgon istället! :)

10 kommentarer:

 1. Wow, vilket fantastiskt år! Vad mycket du har hunnit med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir mycket kul när man lägger ihop det - måste säga att det var den allra största behållningen av att skriva en nyårskrönika! :)

   Radera
 2. Vilken söt bröllopsbild! Och förutom skrivandet så har du hunnit med massor med härliga resor också verkar det som :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, mycket resor har det blivit! Hoppas få till ett par i år också, börjar med bröllopsresan i mars - det ser jag verkligen fram emot! :)

   Radera
 3. Otroligt vad du hunnit med! Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som sagt - hopklumpat ser det rätt så mycket ut! :) Tack detsamma Mia!

   Radera
 4. Väldigt händelserikt år för dig. Hoppas 2015 blir minst lika händelserikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Det hoppas jag också! :P

   Radera