torsdag 15 januari 2015

Refusering #5

Igår kom äntligen svar från det sista förlaget som jag väntat på. 7,5 månader tog det. Tyvärr blev det ett nej men jag hade inte väntat mig något annat nu när jag vet hur mycket bättre manuset blivit under höstens och vinterns omskrivning. Jag tycker dock att det är ett lite trevligare nej än en vanlig standardrefusering - kanske är det bara inbillning, men just nu behöver jag all pepp jag kan få så jag suger i mig det lilla som erbjuds!

Vad tycker ni om refuseringen? :)


22 kommentarer:

 1. Ja, det var ju en jättepositiv refusering! Jag är SÅ säker på att du kommer att bli antagen i år!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hoppas verkligen att du har rätt!!! :)

   Radera
 2. Det är helt klart en mer trevlig och uppmuntrande refusering än de "klassiska" standard refuseringar! Det verkar ju verkligen som att du är på rätt spår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att den var lite trevligare, i den första refuseringen jag fick nämnde de varken mitt eller mitt manus namn! :) Jag hoppas att jag är på ännu mer rätt spår nu efter min omfattande omskrivning!

   Radera
 3. Ååååh, så nära, så nära. Nästa gång är jag säker på att de inte tvekar på att anta det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen det! Manuset är så mycket bättre nu än när jag skickade ut det i somras. Får hoppas att förlagen också tycker det! :)

   Radera
 4. Jag tycker det låter bra endå, det är säkert något annat förslag som nappar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stina - det hoppas jag också! :)

   Radera
 5. Den var personlig och absolut bättre än en standardrefusering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland känner man sig lite fånig som blir glad för varje lite positiv mening, men i en bransch som bokbranschen får man njuta när man kan! :)

   Radera
 6. Vad trist med refusering. Men som du säger, du vet ju att manuset förändrats sen det där skickades in vilket ju också betyder att vad det där förlaget läst inte stämmer längre. Det är ändå inte kul med refusering oberoende om den känns mer positiv eller inte. Tänk hellre på vad du på egen hand jobbat om och tro på dig och ditt projekt. Det kommer nog, bara man orkar hålla på. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här refuseringen känns ändå helt okej mtp omständigheterna! Gensvaret jag har fått på mitt manus har varit så mycket bättre än jag kunnat vänta mig och de ger mig lite hopp inför framtiden när mitt nya, bättre manus ska få ge sig ut på förlagsjakt igen. Och just det hoppet är livsviktigt just nu när jag stretar med den sista redigeringen - förhoppningsvis är det precis det extra bränsle jag behöver för att bli klar! :)

   Radera
 7. Trist, men ändå bra att dom tog sig tid att skriva några rader, det är det ju inte alla som gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ju som sagt vara glad åt det lilla! :P

   Radera
 8. Det var ju en trevlig refusering! Formuleringen i slutet känner jag igen så jag anar vilket förlag det är, men positivt att de skrev några extra rader!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det! Om man jämför med den första refuseringen jag fick så är detta trevligheten själv! :) Haha, jag misstänkte att det kanske skulle gå att lista ut vilket förlag det var! :)

   Radera
 9. Mycket trevligare än de refuseringar som jag har fått :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, är det så? Då gissar jag att dina refuseringar sett ut som min första som var så opersonlig att det knappt var sant! :)

   Radera
  2. Precis så. En var till och med rätt så kylig, men de vet inte vad de går miste om ;)

   Radera
 10. Kämpa på! Jag tycker du har fått så väldigt mycket bra respons i dina refuseringar att det säkert lossnar precis när som helst. Särskilt som manuset nu är ännu mer arbetat. Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska! :) Jag hoppas verkligen att det lossnar, vill ju så gärna det här! Tack för peppen, Frida!

   Radera
 11. Vad tråkigt med refusering, men eftersom du vet med dig att det är bättre nu så kommer det säkert nå hela vägen nästa gång! Det är iaf trevligt med ett svar som ger en den där lilla bekräftelsen att man är på rätt väg med sitt skrivande, så sug åt dig av det och kanske ha det i åtanke när redigeringen känns trög.

  SvaraRadera