tisdag 27 januari 2015

Skrivplanering 2015

Idag har jag planerat mitt skrivande fram till bröllopsresan. Naturligtvis gjorde jag det i listform, i Excel och i regnbågens alla färger (ska man planera så ska man göra det ordentligt och med stil!). :P

Planeringen känns luftig jämfört med hur mina planeringar brukar se ut vilket förhoppningsvis betyder att den går att hålla utan stress och slarv. Jag har gett mig själv ordentligt med tid för omskrivningen av Middagsmörkers sista kapitel efter att jag idag, efter ytterligare ett par timmar med kapitel 16, fortfarande bara kommit halvvägs. Jag har även gett mig ordentligt med tid till småpillet på slutet - det brukar också få ryka på foten när jag är på väg att krascha in i en deadline.

Det känns skönt att ha strukturerat upp mig själv - jag är verkligen en sucker för planering och listor. Nu ska jag tuta och köra och hålla siktet inställt på mars där både förlagsutskick och Brasilienresa hägrar. Det kommer gå snabbt!


Planerar ni också ert skrivande? Är ni lika listknäppa som jag? :)

10 kommentarer:

 1. Listor ja absolut. Planerar skrivande, ja, fast inte så där i tabellform, mer att jag liksom ska skriva den och den tiden på dagen. För att hinna med allt det andra sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana listor är också bra - jag har dem med! :P Älskar listor! :)

   Radera
 2. Wow! Jag är imponerad. Jag har mest allt i huvudet. Eller så skriver jag mer allmänna skrivlistor. Men jag har ju inte heller nåt på gång just nu, men ska SNART ta tag i redigeringen av Nano-manuset. Kanske jag borde ta modell av dig och göra en noggrann planering inför så löper det kanske på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är listor ett sätt att organisera och planera det som annars kraschar inne i huvudet. Jag följer sällan planen helt men jag gillar ändå att ha strukturen! :) Testa med Nano-manuset, kanske är du en listmänniska också men utan att veta det! :P

   Radera
 3. Å vad jag känner igen mig men färger och excel. Planering av möten, kurser, träning, hunden, extrajobb osv. Givetvis kommer det saker som sabbar planeringen, men planerar man riskerar man inte att något glöms i alla fall. Och det känns skönt att pricka av i listan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag! Finns det på listan händer det, kanske inte exakt när man planerat det, men det blir iaf av. Jag har listor för det mesta - jobbet, skrivandet, livet. Älskar det! :)

   Radera
 4. Wow, verkligen med stil!

  Jag planerar inte alls mitt skrivande, mer än att jag försöker uppskatta ungefärligt hur lång tid saker ska ta och sätta en deadline. Men jag brukar alltid ha fel...

  Kanske att jag gör annorlunda nu när jag får tillbaka manuset från testläsning och förmodligen kommer göra en del omskrivningar och redigering. Men excel är tyvärr inte min grej. Önskar att jag kunde prestera något i den där vägen, det ser väldigt inspirerande ut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Mina tidplaner stämmer också sällan men jag gillar ändå att försöka planera tidsåtgången och sen får jag justera det under projektet. Du kan säkert göra minst lika tjusiga listor i Word! :)

   Radera