onsdag 4 februari 2015

Kampen om skrivtiden

Hoppsan. Jag insåg inte att det gått nästan en hel vecka sedan jag skrev sist. Jag är igång på nya jobbet och alla nya intryck och människor är utmattande. Samtidigt är det väldigt kul att äntligen ha kommit igång. Skrivandet har fått stryka lite på foten, jag kämpar för att få till skrivtid men det är inte lätt i ett fullspäckat schema.

Jag hade hoppats att nästa helg skulle bjuda på både vila och skrivtid men det ser inte ut att bli särskilt mycket av endera. Lördagen är helt uppbokad och söndagen halvt. I ärlighetens namn hatar jag när det är så. Vi har haft alldeles för mycket inbokad sedan nyår och jag blir alltid lika irriterad när det händer, samtidigt har jag uppenbara problem att säga nej till saker som är roliga. För det är ju precis det som är problemet, få saker av det som upptar dyrbar skrivtid är ju tråkiga. Men det hjälper inte alltid. Ibland vill man trots allt bara skriva.

Ikväll har jag i alla fall stora planer på att ta mitt pick och pack och gå ner till favoritcaféet. En kopp te och en kaka och rumpan på stolen tills jag har redigerat klart kapitel 17. Efter det kvarstår bara 4 kapitel. Och så Getto såklart, men där har inte hänt ett dugg de senaste två veckorna. Sa jag att jag var irriterad? :)

Hur får ni ihop vardagsliv och skrivliv just nu? :) 

20 kommentarer:

 1. Här borta har det kört ihop sig helt. Inget skrivet, min crowdfunding väcker inget intresse hur jag än gör och så har jag hamnat i en svacka. Så nu målar jag och gosar med katterna istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det är jobbigt när allt knyter sig. Men målning och kattgos låter också mysigt, kanske är det precis en sån paus du behöver?

   Radera
 2. Lite kort om skrivtid just nu, får vänta till helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vardagar ÄR svåra - och du som har så många bolla i luften också. Hoppas du får till lite skrivtid till helgen!

   Radera
 3. Sjuk kollega, jobbar för två, en student som ska handledas, envis migrän och sjuka barn har gjort att jag inte ens öppnat manuset på 4 dygn nu. Sjukt irriterande men vad gör man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter verkligen som att du har fullt upp! Det ÄR irriterande när man inte får till sin skrivtid, men precis som du säger - vad 17 gör man? Man får väl helt enkelt njuta lite extra när tiden ges istället - när det nu än blir. :)

   Radera
 4. Uppps, vad mycket "sjukt" det blev. Haha, så går det när man stressar :)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen energikrävande att börja på ett nytt jobb! Hoppas du får mer tid till att skriva nästa vecka! Suck, önskar själv att man hade kunnat spendera dagarna långa till att skriva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det! Kände dock redan att slutet av veckan varit lättare än början så det går ju redan åt rätt håll! Jag hoppas också på mer skrivtid nästa vecka, vill så gärna bli klar nu att jag snart blir galen! :P

   Radera
 6. Har någon timmes skrivtid på kvällarna men tar inte tillvara på dem riktigt som jag skulle kunna göra. Det får det bli ändring på.
  Lycka till med redigeringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så lätt att man sätter sig och gör en massa annat när tid väl finns, så är det för mig också. Började tex. dagen skrivpass med 30 min surfande. SÅ. ONÖDIGT. :D

   Radera
 7. Ja man skulle helst ha lite sammanhängande tid. Men det har varit så många andra saker under januari att inte en chans. Men jag skriver i alla fall några meningar då jag lyckas klämma in dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sammanhängande tid är guld, men det är imponerande att du lyckas klämma in lite skrivande här och där iaf - det är inte det lättaste!

   Radera
 8. Det är svårt att hitta tiden ibland. Helgerna är min bästa tid också men fylls de av annat blir jag också irriterad och inte trevlig att umgås med till slut. Bra att du har nära till ett café. Det önskar jag att jag också hade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Café är guld - ska försöka få till fler sådana tillfällen nu under slutspurten. Jag blir mycket mer fokuserad när jag sitter på allmän plats, det går liksom inte att såsa runt och pilla med disken eller kela med hunden utan bara att sitta rakt upp o ner med sitt te och skriva! :P

   Radera
 9. Inte lätt att få tiden att räcka till. När man byter jobb brukar man vara supertrött på kvällarna, så jag förstår att du inte skrivit då! Själv har jag egentligen rätt mycket tid just nu men har kört fast lite och vet inte hur jag ska gå vidare med manuset :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första halvan av veckan var jag dödstrött men i onsdags orkade jag med 3h caféskrivande och idag har jag suttit 2h så det artar sig iaf. :) Vad tråkigt att du har kört fast, hoppas det lossnar snart!

   Radera
 10. Förstår frustrationen fullkomligt. Avskyr att ha för mycket uppbokat, man vill ju fokusera på skrivandet! Försöker dra ner på uppbokningar och mina vänner har lärt sig att jag numera är en enstöring... Ändå kan man inte låta bli att hitta på sociala skojigheter. En fin balansgång det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog också börja se mig själv mer som en enstöring, jag lever liksom kvar i "Pre-skrivande Charlotte"-rollen då jag alltid tackade ja till allt. Det gör jag inte längre men det blir fortfarande lite för mycket, åtminstone i slutskrivspurter. Det är mao hög tid att introducera "Skrivenstöringen Charlotte" för mina vänner och min familj! :P

   Radera