söndag 8 mars 2015

Middagsmörker flyger igen

Jag är klar. Efter vad som känns som en livstid av redigerande har jag äntligen skickat ut Middagsmörker till förlagen igen. Det känns fantastiskt. Och tomt. Och läskigt. Och helt jäkla sjukt nervöst! Men mest är det bara en enorm lättnad att jag är färdig. Igen.

Det har gått ett drygt halvår sedan de där positiva refuserna trillade ner i min mailkorg och jag bestämde mig för att skriva om enligt tipsen jag fick. Omskrivningen har inneburit den absolut mest intensiva skrivperioden jag haft sedan jag tog upp mitt skrivande under sommaren 2012 och det har varit ömsom utvecklande och ömsom knäckande. Nu känns det dock som om varenda sekund var värt det!

Middagsmörker har krympt. Från 92 000 ord till 76 000. Det har blivit mer fantasy och mindre utvecklingsroman, mer spänning och färre transportsträckor. Manuset är fantastiskt mycket bättre nu än när jag skickade in det förra året och jag känner mig trygg med känslan att just precis nu hade jag inte kunnat göra mer. Jag hoppas förlagen håller med! :)


12 kommentarer:

 1. ÅH GRATTIS!!! Jag ska hålla tummarna, men jag tror ju att förlagen snart fightas om dig!!

  SvaraRadera
 2. Shit vad bra jobbat! Håller tummarna!!! Ha så kul nu på resan! Det har du verkligen förtjänat!

  SvaraRadera
 3. Wohooo vad spännande! Den förändring du beskriver att du har gjort med manuset skulle lika väl kunna vara mina ord :) Känner så väl igen mig i vad jag också behövde jobba med och förändra. Nu håller jag tummarna steeeenhårt för att det ska bli en riktig bok.

  SvaraRadera
 4. Underbart! Ha nu en riktigt bra resa med massor av bra läsning!

  SvaraRadera
 5. Så bra jobbat, håller tummarna för dig :)

  SvaraRadera
 6. Hurra!! Nu håller jag tummarna!

  SvaraRadera
 7. Håller tummarna nu! Så spännande!!

  SvaraRadera
 8. Härligt, jag håller tummarna!!

  SvaraRadera
 9. Åh, vad spännande! Håller tummarna hårt :-)

  SvaraRadera
 10. Hurra! Håller tummar och tår!

  SvaraRadera