söndag 29 mars 2015

Skriver igen

Det var lite läskigt att sätta sig ner och skriva idag. Inte ett ord har jag skrivit på tre veckor, i ärlighetens namns har jag knappt ägnat skrivandet en tanke. Det har varit både skönt och välbehövligt efter en höst och vinter med intensivt skrivarbete.

Men idag kunde jag inte hålla mig borta längre. Efter att ha spenderat förmiddagen och lunchen framför TV:n började jag känna mig både irriterad och uttråkad. Det tog ett tag innan jag insåg vad det var jag saknade. Mina historier! Nu har jag suttit i två timmar och skrivit 750 ord vilket avslutade Gettos tredje kapitel. Det var svårt och flytet var uppenbart frånvarande efter en så lång skrivpaus men jag är ändå nöjd med resultatet och framför allt är jag så fantastiskt glad att jag äntligen är igång igen!

Från och med imorgon börjar Getto-arbetet på allvar. Ett kapitel ska skrivas i veckan och nästa vecka blir det alltså kapitel fyra. Jag och min bror har tagit fram en arbetsmetod som vi ska prova, kommer berätta mer om den senare.

Nu ska jag återvända till TV-soffan för lite mer vila innan den här underbara helgen är över. Tur att nästa vecka är en kortis - jag har liksom vant mig vid att vara ledig! :)

Saknar ledigheten - och hotellfrukosten! :)

4 kommentarer:

 1. Nånstans ska man ju börja, så lika bra börja med att bota rastlösheten och småningom hitta in igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Idag ska jag prova att skriva lite till, dock utan press. Ska mest bara kännas kul!

   Radera
 2. Hotellfrukost, mums! Visst tar det ett tag innan man är på gång igen. Men det är också viktigt att kunna ta sig en skrivpaus och hämta energi utan att få dåligt samvete!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den här pausen var livsviktig för mig! Veckorna innan jag skickade manuset tvingade jag mig till att skriva och redigera och mot slutet kändes det som om jag aldrig skulle tycka att det var roligt igen. Tre veckor botade den känslan och nu börjar skrivsuget växa i magen igen! :)

   Radera