söndag 26 april 2015

Litteraturrundan

Den här helgen har det varit litteraturrunda i Skåne. Precis som under konstrundan öppnas dörrarna upp till olika ateljéer och  verksamheter men istället för konstutställning är litteraturen i fokus och författarsamtal blandas med uppläsning och skrivövningar.


Årets litteraturrunda är den tredje i ordningen men den första jag hört talas om och efter lite bläddrande i det gedigna programmet stod jag inför ett val:

Skulle jag antingen köra ner till Trelleborg för att lyssna på poddprat med mina två favoritpoddar (författarpodden och skrivarpodden) eller skulle jag bege mig till HOI:s Malmökontor och få vet Vad gör de på förlagen hela dagarna?

Latmasken och morgontröttisen i mig vann och det blev HOI och Suellska villan som förärades av min närvaro.


Det var ett mycket intressant samtal mellan Marthina Elmqvist (marknadschef HOI), Lo Söllgård (förläggare på eget enmansförlag) och Cecilia Ek (marknadsförare på Historiska Media). Vi fick höra om den centrala införsäljningen till bokhandlarna, hur man hantera olika typer utav författare och den fruktande bokreturen.

Jag hade även turen att sitta bredvid trevliga Marie som läser sin magister på Författarskolan och också skriver urban fantasy. Mjölkade henne på info om utbildningen (och blev ännu mer taggad att gå) och hoppas att vi kan träffas igen för mer fantasy- och skrivarprat!

Härligt peppad lämnade jag Suellska villan och begav mig direkt till mitt favorit Espressohouse där 1200 nya ord rann ut fingertopparna i samma takt som två stora koppar te rann ner i magen.

Allt som allt en helt, jävla perfekt skrivarsöndag om jag får säga det själv! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar