måndag 27 april 2015

Ofrivillig research

Är det inte härligt när man ibland plötsligt befinner sig på helt rätt plats utan att ha ansträngt sig? Idag var Hässleholms station en sådan plats. Jag hade varit på möte och eftersom jag så långt det går brukar försöka åka kollektivt när jag är ute i jobbet släntrade jag till stationen vid mötets slut.

Jag hade precis kommit fram till rätt perrong när ett godståg dundrade förbi. Eftersom ett godståg spelar en viktig roll i Gettos femte kapitel spetsade jag sinnena för att ta in alla detaljer. Hur låter ett godståg? Hur ser det ut? Kan man hoppa på/av i farten? Kan man gömma sig på vagnarna?

Så snart alla vagnarna passerat hade jag svaret på samtliga frågor. Det tog inte mer än 30 sekunder.

Om alla research föll lika obesvärat i mitt knä skulle jag vara en mycket lycklig författar-wannabe! :)


2 kommentarer: