torsdag 16 april 2015

Skrivpepp

Efter depp kommer pepp - eller hur är det nu ordspråket lyder? :)

Idag var hur som helst en peppande dag i skrivandets tecken. Det började med en härlig skrivfika tillsammans med Anna på Lilla Kafferosteriet. Vi pratade förlag, refuseringar, plot, flow, nya skrivprojekt och gamla - ja, i princip allt man kan tänka sig att två författaraspiranter hinner avhandla mellan en stor varm choklad och en rabarbermuffins. :)


Efter att jag vinkat av Anna vid tåget (hon skulle hem för att uppfylla dagens skrivkvot) cyklade jag bort till Malmö Stadsbibliotek där Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren skulle prata Engelsfors och skrivande. Det var en riktigt härlig timme fylld av skrivtips och Engelsforsanekdoter. Naturligtvis såg jag till att få en bok signerad också.


Framme vid signeringsbordet gick snacket såhär:

Jag: Jag är författaraspirant och det är så inspirerande att få lyssna när författare berättar om sitt skrivande.

Mats: Vad kul! Vad skriver du? Fantasy?

Jag: Ja, jag skriver om X i Norrland.

Mats: Awesome! Det vill jag läsa! Se till att bli färdig fort!

Haha, ja - vad skulle han egentligen säga? Han kan knappast svara Fan, det låter trist. Men lite kul är det ändå och faktum är att det ofta är den reaktionen jag får när jag berättar vad Middagsmörker handlar om. Grundidén är alltså uppenbarligen fascinerande, sen är det upp till mig att förvalta idén och göra den så bra det går.

Förvalta idéer är precis vad jag ska göra nu, men med en helt annan idé. Dagens sista skälvande minuter ska jag ägna till Getto, jag kan ju inte låta all nyfunnen inspiration gå till spillo! :)

10 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt med skrivpepp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superroligt!!! :P Inget peppar som sällskap i skrivarbubblan!

   Radera
 2. Se fram emot vår skrivfrukost!

  SvaraRadera
 3. Kuuul! Måste testa att sätta mig på ett kafe och skriva nån gång. Kanske går bättre än vad jag tror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det Pia! Jag älskar att skriva bland folk, blir jätteinspirerad och får mycket mer gjort än jag hade fått hemma!

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, det var jättekul - och välbehövligt! :)

   Radera
 5. Låter jättekul! Och nu blev jag fikasugen också... :-)

  SvaraRadera