lördag 23 maj 2015

Blandade redigeringskänslor

Sådär ja, då var Middagsmörker redigerad för femtioelfte gången. Var främst en massa småpill att fixa, ord som saknade en bokstav etc. Två större tabbar hittade jag dock. En karaktär som glömmer att presentera sig och en scen som klippts bort trots att den behövdes. Det är som tur är åtgärdat nu.

Så hur kändes det att läsa då?

Det är fortfarande blandade känslor med Middagsmörker. Jag kan ju såklart se att manuset är jättemycket bättre än det varit tidigare, samtidigt har jag en gnagande känsla att jag skulle kunna göra det ännu bättre. För varje dag som förlagens svar uteblir desto fler idéer får jag om hur manuset egentligen borde skrivas. Redan nu innebär dessa idéer en massiv omskrivning.

Jag har ju tidigare funderat på både mindre förlag/hybridförlag/egenutgivning om samtliga förlag tackar nej, just nu är de funderingarna nedkörda långt ner i källaren. Blir det ingen utgivning nu kommer jag satsa på Getto. Göra det manuset så bra som det bara går och sedan skicka till förlag. Först efter det blir det Middagsmörkers tur igen. Förhoppningsvis har jag då fått så pass mycket distans till manuset att jag tydligt kan se vilka delar som är bra och vilka som är sämre så att jag kan göra de omskrivningar jag är sugen på. Att släppa manuset helt är inte ett alternativ, jag vet att idén är fantastiskt bra och jag vägrar slarva bort den. Den måste bara förvaltas på rätt sätt och skulle det visa sig att jag inte klarat av att göra det nu så får jag helt enkelt försöka igen och hoppas att jag lyckas då istället.

Som tur är har jag inte alls bråttom med mitt författarskap. Skriva kan man göra hela livet och tar det ett par år till innan jag blir utgiven så är det helt okej. Det viktiga för mig är att jag den dagen det väl händer VERKLIGEN kan känna mig stolt och nöjd över min text. Jag har inget behov av att bli utgiven bara för att, jag vill bli utgiven för att det jag skrivit är så jävla bra. Får hålla tummarna att jag kan lyckas med det innan jag dör! :)

2 kommentarer:

  1. Mogen inställning! Jag tror man blir utgiven när man är redo för det. För några år sedan var jag väldigt ivrig och ville inget hellre än att bli antagen, men idag inser jag att det inte var rätt tid då. Jag tror stenhårt på att saker blir som de är menade att bli.
    Håller tummarna för Middagsmörker!

    SvaraRadera
  2. Så smarta tankar. Börjar själv fundera i lite liknande banor, men få nu se vad jag får för kommentarer på ettan, som tur har jag tvåan som väntar! :)

    SvaraRadera