lördag 9 maj 2015

Förlagsutskick - 2 månader and counting

Idag har det gått två månader sedan Middagsmörker åkte på sin andra förlagstur. Reaktionerna låter fortfarande vänta på sig, inget konstigt med det - två månader är kort tid i förlagssammanhang.

Bortsett från de två refuseringarna (en standard, en sockrad) som trillade in under april har jag bara fått ett informationsmail från det ena omläsande förlaget. De bad om ursäkt för att de dröjde med återkoppling men sa att de höll på att läsa - jag tycker det är jättetrevligt att de tog sig tid att uppdatera mig om läget! Det andra omläsande förlaget har jag inte hört av alls, inte ens ett uppdatering om att manuset kommit in (de ville ha även nyversionen i pappersformat). Slängde därför iväg ett mail idag bara för att fråga om de fått manuset - hoppas de inte tycker att jag är för på som frågar!

Att vänta på svar från förlagen är verkligen en prövning. Jag försöker låta bli att tänka på Middagsmörker så mycket jag kan. Skriver Getto, jobbar och tittar på American Horror stories (tips!) istället men det går sådär! Det enda jag vill är att få svar - helst positiva (ja, jag menar plural!) men även negativa är att föredra framför ovisshet. När man vet kan man gå vidare, fram tills dess slits man mellan hopp och förtvivlan och det är sju resor värre! :) 

4 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med om att ovisshet kan vara svår att hantera. Tycker ändå du verkar jobba på bra med Getto och det är ju positivt, att skrivandet inte låser sig i väntan på svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade man inte skrivit ngt under väntan hade det nog funnits risk att skrivandet runnit ut i sanden! Nu har jag ändå ett annat manus att fokusera på, en backup-plan om Middagsmörker får stanna i byrålådan! :)

   Radera
 2. Bästa bot är nog att sysselsätta sig :-) Håller tummarna att svaren inte dröjer alltför länge!

  SvaraRadera
 3. Japp, väntandet = plågsamt som bara den. Jag brukar tänka ibland att nu, nu måste dom svara, för nu har det gått så lång tid! Men så kolla jag när jag skickade in, och så har det gått typ fem veckor...

  SvaraRadera