onsdag 27 maj 2015

Fullt upp på förlagen?

Fick mail från ett av förlagen som ska läsa om Middagsmörker. På grund av en ovanligt hög arbetsbelastning under vården hade de inte hunnit läsa än utan bad att få återkomma senare i juni. Det andra förlaget som också läser om sa ungefär detsamma för en månad sedan.

Med andra ord verkar det vara full rulle hos de svenska ungdomsförlagen, något som inte stämmer överens med tesen att vår och försommar är förlagens lugnaste tid. Naturligtvis blir man nyfiken på vad som har föranlett denna aktivitet? Förändringar i branschen? Ovanligt många grymma ungdomsböcker på väg ut? Eller bara helt vanligt felplanering?

Hur som helst är jag som alltid jättetacksam att de hör av sig om läget, det är lättare att vänta när man vet att de kommer läsa förr eller senare. Sen kan jag bara hoppas att de gillar den nya versionen när de väl läser. Ni hoppas väl också? :)

9 kommentarer:

 1. jag håller dem, det vet du. Bra att de återkopplar. Nu påminde du mig om att jag genast måste maila några och säga att de inte behöver läsa mitt manus. Lite onödigt om det tar upp tid när det inte längre är aktuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt bra med återkoppling! Haha, ja det får du göra. Hur många manus är det egentligen du har på g nu? Jag tappar typ räkningen! :P

   Radera
  2. Hehe :) Det är bara två. Ett som kommer i september och ett i januari..

   Radera
 2. Vi hoppas, vi hoppas. Kul att dom hörde av sig i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pia! :) Ja, mkt trevligt att de hör av sig!

   Radera
 3. Vad trevligt med återkoppling! Håller såklart tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får man säga! Alltid trevligt med hintar om vad som händer och varför. Tack Fia! :)

   Radera