tisdag 26 maj 2015

Nöjd föredragshållare

Jag är precis hemkommen från en tvådagarskonferens i Oskarshamn, en konferens där jag för ovanlighetens skull inte bara var deltagare utan även bidragare! Igår höll jag ett 20 min långt föredrag om ett stort projekt jag jobbade med för ngt år sedan. Jag hade förberett mig noggrant och det gav resultat - föredraget generade massor av intressanta diskussioner både i frågestunden precis efter men även under resten av konferensen, det jag sagt upprepades i senare föredrag och jag fick massor av komplimanger och ryggdunkar för en bra prestation!

Så härligt!!!

Jag strävar verkligen efter att bli duktig på att prata inför folk och försöker öva så fort jag får chansen, att vara en duktig retoriker är både coolt och något som är en enorm fördel att kunna. Jag är glad att det är en roll jag redan känner mig hyfsat trygg i, även om jag såklart alltid kan bli både bättre och säkrare, och det känns skönt att veta att det är en del jag inte behöver oroa mig så mycket för den dagen jag blir en utgiven författare. För om jag kan prata tekniska termer inför en massa branschfolk kommer det bli en piece of cake att prata om det jag verkligen älskar - mitt skrivande!

Tycker ni om att prata inför folk och tar ni alla chanser för att öva och bli bättre?

Oskarshamn är trevligt som erbjuder hav precis utanför hotellrummet!

8 kommentarer:

 1. Jag gillar att prata inför folk. Det är en god egenskap när man ska åka runt och prata inför folk i olika ålder. Man måste trivas på scen. Och det gör jag alltså. Kanske lite för bra ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, härligt att du trivs lite för bra! :P Jag skulle jättegärna prata med barn och ungdomar, har aldrig gjort det men tänker mig att det kan bli betydligt roligare frågor än när man pratar m vuxna! :)

   Radera
 2. Va kul att det gick bra! Jag pratar bara inför min dans och teatergrupper men tycker det skulle vara roligt att prata om mitt skrivande någon gång. Hoppas det kommer att inträffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du kommer prata om ditt skrivande i framtiden, det är jag säker på! Och då kommer du garanterat ha massor gratis från allt ditt dans- och teaterprat! :)

   Radera
 3. Kul att det gick så bra! För ett år sedan hade jag aldrig gjort det men jag övar mig och det går ju lättare och lättare. I helgen höll jag ett 30 minuters föredrag på ett event för 70 st mammor i Norrköping. Det gick hur bra som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att föredraget gick bra!!! Vad pratade du om? Barns läsning eller mer om ditt eget skrivande? Jag drömmer att få göra något liknande! :)

   Radera
 4. Vilken härlig känsla när något gått så bra!
  Jag kan inte påstå att jag tycker om att prata inför folk, tyvärr. Men just därför tar jag chansen att göra det ändå när tillfälle ges, just för att det är något jag vill bli bättre på och framförallt känna mig mer bekväm med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteduktigt att du tar tillfällen att öva på att prata inför folk när det inte ens är ngt du gillar, imponerande tycker jag!

   Radera