måndag 15 juni 2015

Multiläsning

Just nu läser jag fyra böcker samtidigt. FYRA! Det kanske inte låter så mycket för er som brukar jonglera flera litterära verk samtidigt mig för mig som är högst läs-monogam är det hur många som helst!

Anledningarna är flera. Jag började läsa Fridas fina bok Dränkt i pappersformat men när jag sedan varit på resande fot en del ville jag inte riskera att förstöra mitt signerade exemplar och tog då istället med Kindeln. Började på Unmade som är tredje och sista delen i Lynburn-serien av Sarah Rees Brennan men halvvägs blev jag uttråkad eftersom det inte händer något så då laddade jag ner (läs köpte!) en annan Fridas senaste bok Norrsken. Samtidigt som allt det här har jag läst Lyckas som författare - det tar alltid ett tag för mig att läsa handböcker eftersom min stackars hjärna inte hinner med om jag plöjer mig igenom för snabbt.

Resultatet av denna oförmåga att hålla mig till en bok? Total förvirring! Jag minns knappt vad jag läser och på kvällen när det enda jag vill är att läsa ett eller ett par kapitel vet jag inte vilken bok jag ska välja vilket allt för ofta slutar i att jag väljer ingen. Dessutom är det katastrof för min läsutmaning på Goodreads att ha FYRA halvlästa och därmed orapporterbara böcker.

Som tur är närmar sig semestern och då planerar jag att läsa klart ALLA böckerna - en i taget. Efter det ska jag skapa ordning och reda i läsning igen! :)


Hur läser ni? En bok i taget eller flera samtidigt?

5 kommentarer:

 1. Ojoj, jag har så många halvlästa böcker på Kindlen... Men i sommar ska jag försöka läsa slut alla halvor (kommer antagligen inte att lyckas, hehe). Vad tycker du om Lyckas som författare? Är den värd att läsa?

  SvaraRadera
 2. Helst en i taget, men just nu läser jag inget alls, vilket är urtrist men jag har bara helt tappat läslusten. Det är fruktansvärt! Hoppas kunna hitta den under semestern i juli.

  SvaraRadera
 3. En i taget. Nu har jag å andra sidan tre böcker "igång" eftersom jag hade svårt att bestämma mig för vilken jag skulle läsa först :P Måste sluta köpa så mycket böcker.

  SvaraRadera
 4. Mm, det blir lite hackigt och förvirrande att läsa så många samtidigt. Helst läser jag en i taget. Men under perioder då jag läser mycket kan jag ofta ha en bok i handväskan som jag läser på lunchraster och andra tillfällen, och en bredvid sängen som jag läser hemma.

  SvaraRadera
 5. En i taget. Av alla anledningar du ovan nämnde :)

  SvaraRadera