onsdag 1 juli 2015

Läsutmaning 2015 - kvartalsavstämning 2

Idag är det 1 juli (var tar tiden vägen!?!) vilket betyder att andra fjärdedelen och därmed också halva läsutmaning passerat. April, maj och juni har INTE varit bra läsmånader för mig. Faktum är att det är snudd på KATASTROF!

Två böcker är allt det har blivit (Tredje principen och The Mime order). Mycket jobb, mitt eget skrivande resor och socialt umgänge har gjort att det inte blivit mer. Som tur är var båda dessa böcker riktigt bra!

Lästa böcker så här långt under 2015

Bäst: Det är inte helt lätt att välja bästa och sämsta bok när jag bara har två bra böcker att välja mellan men Tredje Principen av Anna Jakobsson Lund var den som överraskade mest och blir därmed bäst. Boken är spännande, smart och välskriven - att den är egenutgiven märks inte alls.

Sämst: Jag gillade verkligen The Mime order. Jag gillar världen Shannon byggt upp och imponeras av detaljrikedomen. Men det som gör att boken hamnar i denna kategori är helt enkelt att den var rätt så seg till att början. Först efter halva boken började det bli spännande men då tog den igen den sömniga starten med råge.

På grund av denna katastrofala läsperiod ligger jag nu fem böcker efter plan. Som tur är har jag snart semester och då bör jag kunna ta in en hel del. Dessutom ligger tre redan halvlästa böcker på nattduksbordet så där är jag i alla fall lite i framkant! :)

Hur går det med er läsande?

8 kommentarer:

 1. Det går fint med mitt läsande. Lite långsammare än jag tänkt, förstås, men å andra sidan har jag inget specifikt mål utan läser vad jag läser. Och lägger bort sånt jag inte gillar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt specifika mål grundar sig i att jag förra året insåg att det gynnade min läsning! Med läsmålet prioriterar jag läsning på annat sätt än jag gör utan det och det är en utveckling jag gillar! :) Lägga bort sånt man inte gillar är nog a och o för att hålla läslusten levande över huvud taget!

   Radera
 2. Jag har nått halvvägs utifrån mitt mål (40 böcker i år). Läser just nu min 20:e bok och har en plan för vilka jag ska läsa under sommaren. Vilka det är berättar jag i inlägget Sommarläsningstaggen på min blogg. Kanske du också känner dig taggad för ett sådan inlägg? :-)
  Jag har också tänkt läsa The Mime Order men väntar tills den kommer på svenska. Synd att den var seg i början men då vet jag att det blir bättre mot slutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat att du nått halva målet! Jag har ingen plan för sommaren men som sagt en massa halvlästa böcker som jag planerar att ta mig igenom innan jag kastar mig över alla finfina böcker som ligger och väntar i Kindlen. Tur att jag snart ska på 10 dagars solsemester - då är läsa typ det enda man kan göra! :P
   Jag ska spana in sommarläsningstaggen - låter skojj!

   Radera
 3. Jag ligger i fas med antalet böcker jag skulle läsa och nu har jag ju semester så jag hoppas kunna fixa den mesta läsningen nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat Pia! Semester brukar vara bra för läsningen! :)

   Radera
 4. Har kommit upp i ganska bra fart. Ren lustläsning, skippar sånt som känns för tungt, orkar inte tröska eller bli deprimerad när jag skriver samtidigt - då får läsningen vara ren avkoppling.
  Inga mål satta alls, men ligger nog kring 10 böcker (plus högläsningsböcker) vilket jag är väldigt nöjd med, med tanke på hur usel lässtart jag hade i början av året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Frida! Lustläsning låter trevligt - jag har aldrig varit sådan som läst det man "borde" utan läser bara det jag tycker känns skoj! Jag kickade igång min lästorka i helgen med att äntligen läsa klart Dränkt. SÅ BRA! Särskilt slutet! :P Har recenserat på Goodreads!

   Radera