tisdag 28 juli 2015

Skrivtröghet

Det går trögt med mitt skrivande just nu. Har liksom lite svårt med motivationen och hittar på 1000 andra grejer istället för att skriva. Ja, ni vet ju hur det är! :)

Jag tror att jag vet vad det beror på. Dels är jag inne på 4:e semesterveckan och börjar därmed bli lite lagom förslappad. Sedan är jag så grymt förväntansfull inför både Författarskolan som börjar 31 aug och samarbetet med förlaget som drar igång efter semestern att det känns svårt att fokusera på stackars Getto. Till råga på allt har jag nått mittdelen av manuset som är den del jag har minst koll på och där en del viktiga vändningar ska ske som jag inte tycker att jag får till. Lösningen heter att skriva på och låta det bli halvkasst så får problemen lösas under redigeringen. :)

Totalt under semestern har jag fått ihop 8000 ord. Ingen mäktig summa direkt med tanke på hur mycket ledig tid jag faktiskt har haft men heller inte någon katastrof. Hoppas skrapa ihop några ynka meningar till innan jobbet drar igång på måndag igen. Faktum är att jag ska iväg och skriva nu - caféskrivande är bäst när motivationen tryter! :)

6 kommentarer:

 1. Cafe kan vara helt ok när inspiration och ork tryter. Du kommer snart igång igen, vänta bara tills jobbet börjar igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att caféskriva, funkar alltid bra för mig! :) Ja, det är nästan synd att säga - men på ett sätt ser jag fram emot att jobbet drar igång. Rutiner är min grej! :)

   Radera
 2. Men åh, Författarskolan?! Vad härligt! Det kanske inte gör något att motivationen inte är på topp just nu, det lär ju ändra sig i augusti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli superkul med Författarskolan, är så taggad!!! Lär dock bli en utmaning också eftersom studierna är på heltid och jag ska fortsätta jobba heltid samtidigt! :P

   Radera
 3. Tycker du har skrivit på bra under semestern, du har ju även hunnit läsa och vara ledig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det ju såklart! Bra att du påminner mig Fia! :)

   Radera