fredag 28 augusti 2015

Förlagsmöte

Idag har jag hälsat på hos Opal förlag ute i Bromma! Jag blev jättetrevligt bemött av Bengt och Catrine Christell och de andra förlagsanställda jag träffade. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska kunna förklara känslan av att sitta på ett möte med fem andra människor som alla läst ditt manus och som alla älskar det. Det är surrealistiskt och ascoolt på en och samma gång - snacka om egoboost! :)

Vi passade på att prata igenom alla steg i utgivningsprocessen, vissa delar mer detaljerat än andra. Tidpunkt för boksläppet beror på vissa faktorer som vi förhoppningsvis har koll på till nästa vecka. Alla hoppas på våren 2016 men går inte det blir det till hösten istället. Förlaget hade tagit fram förslag på en formgivare till omslaget och vi diskuterade även ett alternativ. Det framgick direkt att vi hade samma tankar om känslan omslaget skulle frammana och jag är säker på att jag kommer bli nöjd vilken av illustratörerna det än blir. Förlaget hade också fått klartecken från en kontakt som både kommer faktagranska mitt manus och kolla så att jag fått rätt på samiskan. Det känns jätteskönt att de tar den biten på allvar för det är något jag varit lite orolig för. Fantastik ger visserligen vissa friheter men jag vill inte skriva saker som blir helt tokiga!

Utöver det pratade vi titel, bidningstyp, redigering, korrekturläsning och marknadsföring/PR och allt som allt var jag kvar i 2 timmar. Det var en fantastiskt rolig upplevelse och nu är jag peppad till tusen att dra igång hela processen! :)

Opalkontoret i vinterskrud (glömde såklart ta egna bilder på plants! :P)
Bild lånad från www.opal.se

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det var det verkligen!!! :) Vill typ göra om det nu direkt igen!

   Radera
 2. Vad härligt det låter!

  SvaraRadera
 3. Låter super! Själv har jag bara haft mejlkontakt med mina förlag. Träffade förläggaren Charlotte första gången på releasen av Dränkt :-)

  SvaraRadera