onsdag 5 augusti 2015

Mini-Nano: Fem dagar in

Femte augusti - fem dagar in på min Mini-Nano. Jag har i skrivandets stund producerat knappa 4800 ord, något jag känner mig väldans nöjd med! Det är tom lite över mål (800 ord per dag) vilket känns bra eftersom jag vet att jag har några skrivfria dagar framför mig.

Generellt har det varit segt att skriva. Jag befinner mig i manusets mittdel där det blivit mindre action och mer blaj - lär få fixa en hel del där vid redigeringen. MEN. Utmaningen jag gett mig själv gör att jag långsamt rör mig framåt genom trögheten. Text skrivs och det är alltid enklare (åtminstone för mig) att fixa till den efteråt.

Framgångsfaktorn så här långt har varit att ha två kortare skrivpass. Ett precis efter jobbet och ett på kvällskvisten. Att producera 400 ord per pass känns faktiskt väldigt överkomligt! Imorgon kör jag vidare på ett nytt kapitel där det ÄNTLIGEN blir lite mer action. Det ser jag fram emot!

Hur går det för er med ert skrivande?

8 kommentarer:

 1. Det går faktiskt rätt så bra här med skrivandet :) Hakade på idén med mini-NaNo och lyckades få ihop 1600 ord idag! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1600 ord är toppenbra! Härligt jobbat!!!

   Radera
 2. Grattis Charlotte!
  För min egen del väntar jag på att provläsarna ska ge sitt omdöme på kriminalromanen Skam, som jag tänkte delta med i Deckardottirs manustävling. Under tiden har jag så smått börjat på uppföljaren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande med provläsarkommentarer - hoppas du får dem snart! Låter kul med en manustävling, ska hålla tummarna för dig!

   Radera
 3. Härligt med ett mini-nano!! Vilken bra idé!
  Mitt skrivande består i redigering just nu, och det går bra för närvarande. jag ÄLSKAR fortfarande min berättelse, vilket är ett bra tecken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nöden har ingen lag - behöver man komma framåt finns det inget som sätter fart på en som lite press! :) Vad härligt att du fortfarande älskar berättelsen, efter ett par redigeringsrundor brukar man ju kunna bli lite less! :P Jag längtar själv till redigeringen just nu - det är som vanligt alltså - det man inte gör är det man längtar till!

   Radera
 4. Nja, tycker det går lite småsegt. Nytt manus-ivern har lagt sig och nu gäller det att komma över den första tröskeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, det är jobbigt när nyförälskelsen släpper. Då får man tvinga sig över tröskeln med våld, vilja eller stora mängder choklad! :P Heja heja!

   Radera