tisdag 4 augusti 2015

Projektbeskrivning inskickad!

Nu har jag fått iväg min projektbeskrivning till Författarskolan!

Projektbeskrivningen redogör för det skrivprojekt (tex. romanprojekt) som man vill arbeta med under de två år man går utbildningen. Min förhoppning är att jag ska kunna använda Getto som mitt projekt. Eftersom jag kommer jobba heltid samtidigt som utbildning (som räknas som heltidsstudier) OCH dessutom arbeta med redigering av Middagsmörker känns det omöjligt att påbörja ett helt nytt manus. Dessutom tror jag inte att jag kan hantera tre olika romanprojekt samtidigt (måste ju snart börja arbeta med Gryningsstjärna också). Jag vet att andra använt redan påbörjade projekt under utbildningen och hoppas att det funkar för mig också. För sanningen är ju att även om jag redan har ett halvt råmanus är det ju MASSOR med jobb som kvarstår.

Är ni nyfikna på vad Getto handlar om? Här kommer lite utdrag från min projektbeskrivning:

"Målet med boken är att skildra en framtid där segregering blivit ett tvång och där klasskillnad inte beror på något annat är ras."

"Krig och kraschad ekonomi har raserat världsordningen och som enda vinnare står de skandinaviska länderna som tillsammans bildat en ny, stark gemenskap – den Nya Kalmarunionen."

"Utåt sett är Nya Kalmarunionen en utopi. Medborgarna lever i trygghet skyddade av överlägsen stridsteknologi och unionen blomstrar inom såväl vetenskapliga områden som kulturella. Men skenet bedrar. Inte alla medborgare har rätt till tryggheten." 

Vad tror ni? Kan det bli något? :)

I slutet av studierna trycks projektmanuset upp i ett fåtal exemplar, bilden ovan visar omslaget för 2015. Om två år har jag (förhoppningsvis) mina ex i handen! :)

7 kommentarer:

 1. Låter som att du har en tuff men rolig höst framför dig! Getto låter verkligen intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det lär nog bli intensivt men också jäkligt kul! Vad bra att det låter intressant, jag är väldigt pepp på att få omvandla vår idé till en färdig historia!

   Radera
 2. Vilken härlig höst du har att se fram emot. Handlingen i Getto verkar spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en massa skoj som händer! Vad kul att det verkar spännande! :)

   Radera
 3. Jag är svag för dystopier och Getto verkar innehålla alla de rätta ingredienserna, låter väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också dystopier!!! Utmaningen är att försöka göra Getto lite unik, att inte helt följa mallen. Svårt, svårt, svårt! :)

   Radera
 4. Tycker idén är otroligt bra! Jag gillar hur du tänker kring dina historier, är också väldigt imponerad! :)

  SvaraRadera