tisdag 11 augusti 2015

Satt långt inne

Jag låg back inför gårdagens skrivande. Anledningen är att söndagen tillbringades med målarpensel i näven i framtida huset, en insats som tog betydligt längre tid än vi räknat med och gjorde oss utslagna som få. När vi trillade in hemma strax efter 10 på kvällen var det alltså inte tal om att skriva några 800 ord utan det blev sängen direkt...

Att jag låg efter igår blev extra uppenbart eftersom det var den 10:e augusti. 10 dagar betyder 8000 ord. Jag fattades 1300... Så det vara bara att kavla upp måndagsärmarna och sätta igång. Och jävlar vad segt det var. Det var som om bara vetskapen om att jag var tvungen att producera så många ord blev en blockad för kreativiteten. Men jag gav mig inte, kämpade på och tvingade ut orden. Alla 1300.

Så nu är jag i fas och ser fram emot en vanlig 800-dos ikväll. So far går min Mini-Nano över förväntan men det är fortfarande allt för tidigt att ropa hej än. På riktiga NaNoWriMo förra året gav jag upp efter dag 12. Ska göra mitt allra bästa för att detta inte återupprepas nu! :)

Hur går det med ert skrivande?

7 kommentarer:

 1. Jag skriver inte så aktivt på nåt just nu, väntar som du vet respons från testläsare, men håller i stället på och funderar på diverse skrivkurser jag ska söka in på och vilka texter jag ska söka med och det leder till att jag skrapar mig i huvudet och får lite ångest. Vilken text är bäst för att söka in på ett program?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy, vilka sega testläsare du har... :P Ja, vad kul med skrivkurs! När jag sökte till Författarskolan förra året använde jag min Steampunknovell som är åt det humoristiska hållet och väldigt genre-specifik. Det gick inte hem. I år använde jag första kapitlet av Middagsmörker som jag tänker både är en extremt genomarbetat text eftersom jag jobbat med den i tre år och dessutom en fingervisning om att jag faktiskt kan och redan har skrivit ett helt romanmanus. Det funkade som sagt hur bra som helst! :)

   Radera
 2. Just nu är det stiltje men jag hoppas komma igång snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är aldrig fel med lite stiltje ibland, man man klarar av att kickstarta sig själv när det blir dags att köra igång igen! :)

   Radera
 3. Nja, går väldigt segt just nu... Ska skriva två noveller nu i augusti och tänkte sedan fortsätta på min andra roman med start i september :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som du har fullt upp framför dig i alla fall! Är det dödssyndsnovellerna du skriver på? När ska de komma ut? Vad spännande med andra romanen, har du hunnit långt eller ligger du i startgroparna?

   Radera
  2. Sista dödssynden lättja är kvar, samt ett bidrag till Pop up Publishings tävling. Är supertaggad att kasta mig in i andra romanen, hann skriva 12 tusen ord i våras innan jag började arbeta om första romanen :-)

   Radera