torsdag 20 augusti 2015

Seriös novellrecension

Jag erkänner. Idag googlade jag på mitt eget namn. Var så länge sedan jag gjorde det att jag slogs av en akut nyfikenhet att se om något nytt dykt upp. Det hade det! I mars recenserade bloggen Landet Annien min steampunknovell Klon som fångade en fjäder. Och vilken recension! Jag tror aldrig jag har sett en sådan seriös novellrecension innan, än mindre skrivit en själv. Jag blev helt klart imponerad även om recensionen inte enbart var positiv!

Nedan kommer lite utdrag ur recensionen:

"Eftersom berättelsen trots allt är så kort utvecklar sig kärleks- och åtråtemat väldigt hastigt. Här har jag lite problem med att jag inte känner mig helt övertygad av den här kaptenen. Augustas rodnader och insikten att kaptenen faktiskt är vacker, de köper jag. Men han verkar samtidigt ganska slemmig, så hade hon varit mindre dramatisk till sin läggning och haft mer erfarenhet av män hade hon nog inte varit så imponerad."

"Det som lyfter det hela är att det berättas med lite lågmäld humor, också. Det går inte att ta det hela alltför allvarligt."

"Världen antyds i bakgrunden, mestadels på ganska snyggt sätt så att läsaren får ana att det finns mer."

"Jag tycker att språket mestadels fungerar bra. Det är ett nutida, ganska neutralt språk — genomskinligt språk, som inte stör läsningen. Särskilt bearbetat polerat är det dock inte."

Jag är jätteglad att Landet Annien recenserat min novell så detaljerat. Recensionen har lärt mig massor, både om svagheterna i min text men kanske främst hur skrämmande det är att läsa andras åsikter om något jag skrivit. Det sista är något jag bara måste lära mig, allra helst innan Middagsmörker släpps nästa år! :)

Du kan läsa hela recensionen här! Är du intresserad av andra novellrecensioner så är det bara att hålla öron och ögon öppna. Landet Annien har nämligen lovat att inom en snar framtid recensera (eller dissekera som det står i blogginlägget) noveller ur antologiserien Maskinblod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar