söndag 2 augusti 2015

Vid allvarets avgrund

Imorgon är det dags igen. Dags för väckarklocka, smink och allvar. Semestern är slut och det är hög tid att åter börja förtjäna sitt uppehälle. I normala fall är detta en av de hemskaste stunder på hela året, men icke idag.

Jag ser faktiskt fram emot att börja jobba! Låter det knäppt? Det är det kanske. Men jag har faktiskt varit ledig i fyra veckor. Jag har slappat i spansk sol, läst böcker, skrivit, fixat i blivande huset, promenerat, träffat vänner, ätit gott, druckit gott. I ärlighetens namn finns det inget mer jag längtar efter att göra och därför börjar jag bli lite rastlös. Dessutom är jag så fantastiskt taggad inför den kommande hösten (ja, ja - jag vet att det inte är höst än på ett tag). Det börjar med bröllop i mitten augusti, följs av förlagsbesök och författarklinik i slutet av samma månad. Ännu ett bröllop och författarskola i september, nytt hus i december. Hur kan jag inte se framåt med glädje? :)

Jag vet att jag säkert kommer bita mig i tungan imorgon. Efter en tidig morgon, många gäspningar på kontoret och sedan tvånget att producera 800 ord när jag kommer hem. Men det är bara första veckan tillbaka som brukar vara tung och rutinerna smyger sig tillbaka snabbare än man kan ana. Och jag fullkomligt ÄLSKAR rutiner! :)

Någon mer som börjar jobba imorgon? Är det ångestladdat eller lustfyllt? :)

Söta hästapållar med föl som vi såg under dagens promenad vid Torups Slott. De har minsann semester ett tag till... :)

7 kommentarer:

 1. Japp, jag gör :P Har en del att göra denna månad, så det är bara till att ladda. Sedan ska jag försöka skriva så mycket som möjligt på mitt manus, för man vet ju inte om någon finner det intressant på Författarkliniken (man kan ju alltid drömma, haha)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överlevde du första jobbdagen? Jag tyckte att det var riktigt trevligt att vara tillbaka, även om tröttheten tog över framåt kvällen! Yeay, bara att skriva på! Nu jäklar ska vi komma vidare med våra manus!!!

   Radera
  2. Jodå, det gick bra :P

   Indeed! Nu kör vi! :D

   Radera
 2. Jag har jobbat i 14 dagar nu, bara 11 månader kvar till nästa semester!

  SvaraRadera
 3. Du har ju så mycket roligt att se fram emot så jag förstår att det känns mer än okej :) Själv har jag jobbat snart 4 veckor och ser fram emot semester i slutet av veckan. Så kan det vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, vad härligt att du snart har semester! Då får du njuta av det fina vädret som äntligen verkar ha kommit!

   Radera