onsdag 16 september 2015

Omslag!!!

Igår fick jag se Middagsmörkers omslag! Vilken surrealistisk upplevelse! Bara det att mitt namn stod där gjorde mig alldeles vimmelkantig! :) Det tog ett tag innan jag klarade av att titta på omslaget utan det emotionella skimret i ögonen. Jag försökte vara noggrann. Provade att se hur omslaget såg ut som det lilla "frimärke" som syns hos internetbokhandlarna och skrev ut en pappersversion som jag klistrade på en annan bok för att se hur omslaget gjorde sig i bokhyllan.

Summa summarum:

Jag är verkligen toppennöjd! Formgivaren har helt förstått vilken känsla jag ville att omslaget skulle förmedla och hon har fått med flera detaljer som är viktiga för handlingen. Och det allra bästa: Boken ser spännande ut, precis som jag önskade att den skulle göra!

Jag vill inget hellre än att visa omslaget för er men jag kan inte göra det riktigt än. Ser dock fram emot när jag kan dela det med er och få höra vad ni tycker!

Ni som redan har blivit utgivna - hur kändes det för er första gången ni såg ert debutomslag?

24 kommentarer:

 1. Så hiiiimla nyfiken och jätteglad för dig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Hoppas jag kan visa snart!!! :)

   Radera
 2. Ungefär så där kändes det. Overkligt. Och riktigt sant blev det inte förrän det inte bara var en bild utan faktiskt var bok.

  Ska bli spännande att få se hur ditt omslag ser ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå att det inte känns sant förrän man håller boken i handen, bara tanken på det känns så spännande och läskigt att jag knappt står ut! :)

   Radera
 3. Åh, vad spännande! Längtar tills vi får se det :)
  Jo, overkligt och märkligt och väldigt kul känns det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Overklige är ordet!!! :) Jag hoppas jag kan visa er omslaget snart!!!

   Radera
 4. Jag känner definitivt igen känslan, när jag fick se skisserna på mitt omslag första gången blev jag alldeles tårögd :) Det är en mäktig känsla! Roligt att du blev nöjd ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mäktig! Jag grinade som en tok (skyller på preggohormoner! :P) Riktigt skönt att vara nöjd, som rookie vet man ju inte alls hur det kommer gå!

   Radera
 5. Åh vad roligt! Sååå nyfiken!

  SvaraRadera
 6. Nu blev jag väldigt nyfiken och en aning avis, haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är typ avis på mig själv! :) Kämpa på så blir det din tur i sinom tid!!!

   Radera
 7. Va härligt!! Jag är jättenyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen härligt! Längtar tills ni får se!

   Radera
 8. Åh va spännande! Får rysningar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är väl söt! :) Men spännande är det verkligen!

   Radera
 9. Åh, vilken känsla! Vad kul att du är så nöjd. Ska bli spännande att se omslaget :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen spännande att få se det, tänk om omslaget inte alls uppfyllt mina önskemål - vad hade jag gjort då liksom! :)

   Radera
 10. Wow, vad spännande! Jag blev verkligen nyfiken nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättespännande! Får se när förlaget känner att vi kan gå ut med omslaget!

   Radera
 11. Åh vad roligt och härligt att det kändes bra. Det är ju viktigt. Det kändes ... omvälvande och svårt att ta in först. Sedan pirrigt och helt underbart. Omslaget är ju så viktigt och viktigt att det känns rätt för en själv också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det svårt att ta in! Det tog liksom ett par timmar inte jag riktigt kunde fatta att det var "mitt" omslag! För mig är omslag superviktiga och jag är glad att jag och förlaget hade samma syn på hur det skulle se ut!

   Radera
 12. Å, vad roligt! Skönt att det känns så rätt och gissa och vi är nyfikna! Det där med omslaget är nog det jag är allra mest nervös för när det någon gång ska bli min tur att debutera. Jag har alltid tänkt att jag vill illustrera omslaget själv, men nu när jag insett att det kanske är en rätt dålig idé (det räcker ju inte direkt med att typ, "kunna rita lite", som jag ändå kan, det är ganska mycket annat man måste kunna också...) känns det otroligt läskigt att veta att någon annan ska göra det. Jag har hört från många författare att omslaget är något som man typ inte har någon som helst kontroll över, att det är förlaget som bestämmer, men i ditt fall verkar det ju som att du har haft väldigt mycket att säga till om? Det låter väldigt bra i mina öron, så nu har jag lite hopp om att det blir bra även för mig i en (förhoppningsvis) inte alls för avlägsen framtid....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också varit nervös inför omslaget! För mig är omslag jätteviktigt eftersom det verkligen sätter tonen för boken. Jag vet ärligt talat inte vad som hade hänt om jag ogillat omslaget. Formgivaren tog ju fram flera alternativ och förlaget valde det de gillade bäst och jag har inte ens sett de andra. Det jag tyckte var bra var att både jag och förlaget och jag och formgivaren diskuterade omslag innan arbetet kom igång och jag hade då möjlighet att få berätta vilken typ av omslag jag gillade och vad jag hoppades att omslaget skulle ge för känsla. Sen hade jag ju dubbeltur att förlagets förslag på formgivare var en formgivare som jag redan verkligen gillade - bonus!!! Att rita sitt eget omslag låter asläskigt (jag kan nämligen inte rita alls!) men fördelen är ju att kan göra en skiss på hur du vill att det ska se ut och sedan kanske en illustratör eller formgivare fixar ihop det åt dig. Det hade ju inte varit fel det heller!!! :P

   Radera