måndag 28 september 2015

Redaktörens kommentarer

I onsdags förra veckan fick jag mina första kommentarer på Middagsmörker från förlaget. Det var dels kommentarer från min redaktör och dels kommentarer från min faktagranskare. Totalt 72 stycken - skulle nog säga att de reducerats märkbart av att min snälla redaktör redan gått in och ändrat stavfel/upprepningar/placering av accenter på namn! :)

Inga av kommentarerna är jätteblodiga och i dagsläget ser det inte ut som om jag måste skriva om inledningen/stryka slutet/kasta bort några karaktärer/ändra plotten eller något liknande. Den största pucken rör egentligen min tidslinje. Middagsmörker är, så som namnet antyder, centrerad till den tidpunkt på året när middagsmörker (polarnatt) inträffar. Nu har det visat sig att vissa samiska aktiviteter jag tagit med i handlingen kanske inte inträffar när jag trott att de gör det (damn you google!!! :P). Måste jag ändra kan det bli lite strul så jag håller tummarna stenhårt för att det går att hitta en kompromisslösning som hjälper min story men som ändå blir trovärdig!

Känns som om jag kanske kan börja leva upp till mina författarfoton nu när manusarbetet är igång på riktigt! :)
Foto: Niklas Herrström

8 kommentarer:

 1. Vad roligt att vara igång med det "riktiga" arbetet :)

  SvaraRadera
 2. Härligt, kavla upp armarna och kööör!

  SvaraRadera
 3. Spännis! Och låter ju som en rimlig mängd kommentarer, heja heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade kunnat vara betydligt värre! Naturligtvis vill jag gå igenom hela manuset själv också, har ju inte läst det sedan i mars. Hoppas jag inte hittar en massa saker jag hatar! :P

   Radera
 4. Ah, jag brukar tänka på en av de större svenska författarna (nu minns jag inte vilken) som skrev om en mängd blommor som blommade samtidigt (fast de inte gör det) och han gjorde det avsiktligt. Dvs. man kan köra på om man vill, tydligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är klar man kan köra på om man vill men jag är ju akademiker i grunden så jag föredrar att åtminstone ligga på ett rimligt avstånd från verkligheten! :) Sen har man säkert missat felaktigheter ändå och det är bara att acceptera!

   Radera